Efectes del virus

Les elèctriques llancen plans per evitar apagades en ple coronavirus

Naturgy i Iberdrola permetran ajornar els pagaments, mentre que Endesa no procedirà a cap tall de llum

foto 3435121

foto 3435121

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Les elèctriques llancen plans perquè ningú es quedi sense llum en plena ‘tancada’ pel coronavirusNaturgy va ser la primera a anunciar un pla d’ajuda per retardar el pagament de les factures del segon trimestre a pimes, comerços i autònoms, els més afectats per les conseqüències del virus a l’haver de tancar en molts casos els seus establiments o per la caiguda de la seva facturació. I Iberdrola n’acaba d’anunciar una de mesures similars que, en el seu cas, abasten a petits treballadors però també a les llars.

L’elèctrica que dirigeix Ignacio Sánchez Galán permetrà la flexibilització dels pagaments, mitjançant el fraccionament de les factures fins i tot a 12 mesos i sense cost, a tots els clients amb dificultats de pagament que així ho sol·licitin. A més, reforçarà els seus canals digitals i telefònics per assegurar el servei d’atenció i assessorament als seus clients, mentre activarà un pla d’«assessorament» per ajudar els seus clients a adaptar la seva tarifa als seus nous hàbits de consum en la situació actual.

Endesa ha decidit no procedir a cap tall de la llum per impagament de la factura elèctrica davant de la situació excepcional motivada per la pandèmia del coronavirus, segons recull Europa Press. L’empresa tranquil·litza, així, els seus clients davant de les potencials dificultats que puguin sorgir en aquests dies de confinament per abonar el rebut.

Blindatge al subministrament

Espanya ha blindat el seu subministrament energètic en plena crisi del coronavirus. Tant les xarxes d’electricitat com les de gas natural han pres les mesures pertinents per protegir les seves infraestructures.

Notícies relacionades

Red Eléctrica, com a operador i transportista del sistema elèctric ha reforçat les mesures de seguretat i aïllament dels seus centres de control per garantir el normal desenvolupament de les seves funcions. Enagás, operador del sistema gasista i gestor dels gasoductes, va posar en marxa un pla de contingència per assegurar la normalitat en les seves operacions i infraestructures gasistes, després que un treballador hagués donat positiu per coronavirus.

A més, també les grans companyies elèctriques integrats a la patronal Aelec –Endesa, Iberdrola, Naturgy, EDP i Viesgo– han activat diferents plans amb l’objectiu d’assegurar el normal funcionament de les seves instal·lacions i activitats i protegir la salut i seguretat dels seus treballadors.