SEGON HOME MÉS RIC

Bill Gates deixa el consell d'administració de Microsoft

El cofundador de la companyia vol dedicar més temps al seu treball filantròpic

undefined52779977 filed   09 october 2019  france  lyon  american business mag200313230831

undefined52779977 filed 09 october 2019 france lyon american business mag200313230831 / Christian Bohmer dpa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bill Gates, el cofundador de Microsoft al costat de Paul Allen, ha anunciat aquest divendres que deixa el consell d’administració de la companyia per dedicar-se més al seu treball filantròpic.

Gates i la seva dona, Melinda, extreballadora de Microsoft, mantenen una de les organitzacions filantròpiques més grans del món, la Gates Foundation, que destina milions de dòlars a programes d’educació, salut i medi ambient. 

El 2008, Gates va anunciar que abandonava la direcció executiva de Microsoft, que va cedir a Steve Ballmer, per passar a ser president del consell d’administració fins al 2014. Llavors va deixar el càrrec i va passar a ocupar una cadira al consell.

Ara abandona la seva última pota en la companyia que va fundar el 1975, encara que no la rendibilitat de les accions, que tot i que actualment es redueixen a l’1,4% del capital, l’han convertit en el segon home més ric del món, només per darrere de Jeff Bezos, el fundador d’Amazon.

Gates també abandona el consell d’administració de l’empresa del seu amic Warren Buffett, Berkshire Hathaway Inc, en el qual està des del 2004.

El consell d’administració de Microsoft passarà ara a tenir 12 membres, un menys, perquè el cofundador no serà substituït. «Ha sigut un gran honor i privilegi haver treballat amb ell i après del Bill al llarg d’aquests anys», afirma l’actual CEO de l’empresa, Satya Nadella, que va substituir Ballmer el 2014.

Confiança en Nadella

«He pres la decisió de deixar el meu lloc en les dues juntes en les quals serveixo per dedicar més temps a les meves prioritats filantròpiques (...). El lideratge en les empreses de Berkshire i a Microsoft mai ha sigut més fort que ara, així que és el moment adequat per deixar-lo», va apuntar Gates.

Notícies relacionades

«Deixar la Junta de Microsoft no significa de cap manera que abandoni la companyia. Microsoft sempre serà una part important de la meva vida laboral i seguiré en contacte amb el Satya [Nadella] i el lideratge tècnic per ajudar a donar forma a la visió de futur de l’empresa i a aconseguir els seus ambiciosos objectius», va apuntar Gates.

Paul Allen, que va cofundar la companyia al costat de Gates el 1975 i sempre s’havia mantingut en un segon pla mediàtic, va morir sobtadament el 2018.