Crisi del coronavirus

Seat anul·la torns per falta de subministraments i envia 1.200 treballadors a casa

La firma automobilística desconvoca la producció d'una línia per acoblar models del León aquest dissabte, a causa d'interrupcions logístiques

 

  / NURIA PUENTES

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Seat ha desconvocat per a aquest dissabte els torns de producció en una línia de la fàbrica de Martorell a causa de problemes logístics, derivats de la crisi del coronavirus. Fet que ha provocat que 1.200 treballadors deixin d’estar citats en els seus llocs de treball per a aquest cap de setmana, segons han explicat fonts del comitè d’empresa. La firma automobilística pateix així les primeres distorsions en la seva activitat a causa de la falta de subministraments i ja ha sondejat els sindicats sobre la possibilitat d’ajustar produccions mitjançant un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO), tal com ha reconegut la companyia en un comunicat.

Actualment la planta de Martorell opera amb «normalitat», segons ha afirmat l’empresa; tot i que l’empresa d’automoció ja ha implementat les contingències. Aquest dissabte havien convocat torns extraordinaris en la línia dos de producció de Martorell per acoblar una comanda de models del Seat León. L’esmentat torn es va treballar dissabte passat i la companyia, després d’una reunió mantinguda al migdia d’aquest dimecres amb el comitè d’empresa, ha decidit desconvocar-lo.