iniciativa formativa

L'IESE i Cellnex instal·len una xarxa mòbil 5G per impulsar innovacions en educació

L'escola de negocis barcelonina pretén aplicar la tecnologia per impulsar noves formes de formació avançada per a directius

zentauroepp47123036 mobile190228093833

zentauroepp47123036 mobile190228093833 / JOSEP LAGO

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

L’IESE Business School i l’operador d’infraestructures de telecomunicacions Cellnex han anunciat aquest dimarts la instal·lació d’una xarxa mòbil 5G al campus de Barcelona per impulsar projectes d’innovació en educació. L’IESE es converteix així en una de les primeres escoles de direcció europees que testeja prototips 5G als seus campus.

 

La connectivitat 5G permetrà una experiència sense fil fins i tot 100 vegades més ràpida que el 4G i amb una latència moltíssim més petita (temps que tarden els dispositius a comunicar-se amb les xarxes sense fil i obtenir una resposta). 

 

La infraestructura 5G de l’IESE s’ha creat amb la col·laboració de MásMóvil i hauria de servir per testejar diversos prototips per familiaritzar els alumnes, molts d’ells ja directius, en l’ús de noves tecnologies avançades. Una primera demostració de l’ús del 5G va permetre utilitzar ulleres de realitat augmentada en temps real. N’és només un exemple i la direcció de l’IESE aspira al fet que en un futur sigui possible discutir casos de gestió i visitar de manera virtual fàbriques, aeroports o una cadena de muntatge. 

 

El 5G possibilita moltes aplicacions de realitat virtual o videoconferències fluides, amb experiències d’aprenentatge a distància més efectives. Aquesta aplicació en concret té grans possibilitats de desenvolupament en contextos com l’actual, en el qual la internacionalització dels estudiants es pot veure amenaçada per crisis sanitàries com la del coronavirus, i les tècniques de teletreball tendiran a estendre’s. Els directius del futur han d’estar preparats per a preses de decisions a distància i allunyats dels centres de producció. 

Notícies relacionades

Segons l’opinió del director general de l’IESE, Franz Heukamp, «anticipar tendències i experimentar amb nous enfocaments, tal com hem fet en aquesta col·laboració amb Cellnex, és essencial per oferir una experiència educativa superior. Volem que els nostres alumnes estiguin preparats per al futur del treball, i per això els programes de l’IESE incorporen constantment les idees i metodologies més innovadores».  

Els experts pronostiquen que la tecnologia mòbil 5G, malgrat que requereix inversions milionàries, serà aviat una realitat a les llars i les empreses de tot el món. Es preveu que el 2025 hi hagi 2.600 milions d’usuaris de 5G i el consum mitjà de dades passi de 7,2 a 24 GB per usuari.