EFECTES ECONÒMICS DEL BROT

Bankia envia a teletreballar 80 empleats pel coronavirus

L'entitat ha detectat el primer cas de contagi a la seva seu central de Madrid

2
Es llegeix en minuts
P. A.

Bankia ha anunciat aquest divendres que ha registrat el primer cas de coronavirus d’un dels seus empleats a la seva seu central de Madrid. Feia una setmana que el treballador, destinat a la unitat de mesurament de riscos de la gestora d’actius del banc, estava de baixa i no acudia al seu lloc de treball, i es troba hospitalitzat. Com a mesura de precaució, l’entitat ha decidit enviar a teletreballar a casa unes 80 persones que ocupaven la mateixa planta que el malalt: la sisena de la torre que el banc ocupa a la plaça de Castella. 

Aquesta mesura ha sigut adoptada «seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries i partint del nostre protocol d’actuació» i «per criteris de prudència, vigilància activa i atenció a les persones», segons una nota interna publicada en la intranet de Bankia. El grup presidit per José Ignacio Goirigolzarri també ha pres les «mesures higièniques i de neteja oportunes al centre de treball» per mirar d’evitar possibles contagis. Així mateix, està analitzant «totes les relacions i contactes professionals que ha mantingut el treballador en les últimes setmanes, per si s’han de prendre mesures addicionals».

El cas de Bankia se suma al registrat també en altres companyies espanyoles, com Telefónica i Puig, que han pres mesures de protecció de la plantilla similars a la donada a conèixer aquest divendres pel banc. Les companyies tenen preparats, o els estan ultimant, plans d’actuació per a aquestes situacions. El Banc Central Europeu (BCE), precisament, ha enviat una carta a tots els grans bancs europeus en la qual els insta a revisar si estan preparats per continuar operant en cas que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) declari que la malaltia ha arribat al grau de pandèmia. 

Comitè de seguiment

Notícies relacionades

Bankia ha explicat en una nota de premsa que manté «en tot moment una permanent coordinació» amb les autoritats sanitàries, informa «puntualment» els empleats a través de la seva intranet de l’evolució del coronavirus i ofereix «en temps real» les recomanacions del Ministeri de Sanitat. A més, els serveis mèdics de Bankia estan disponibles per als empleats. Així mateix, ha constituït un comitè de seguiment que centralitza tota la informació i adopta les decisions necessàries en coordinació amb les autoritats sanitàries.

El banc ha afegit que compta amb plans de contingència per afrontar situacions d’indisponibilitat dels treballadors, tant a la xarxa d’oficines com en els serveis centrals. Així, l’entitat compta amb un pla per dividir els equips considerats clau per la seva importància per al normal funcionament de l’activitat, amb l’objectiu d’evitar contagis. L’entitat ja havia cancel·lat anteriorment al primer contagi totes les sessions presencials de formació, havia habilitat el teletreball dels empleats i havia recomanat reduir al màxim els viatges de feina.