Por encomanada

Els negocis xinesos a Catalunya, a mig gas pel coronavirus

La patronal Pimec i la conselleria d'Empresa acompanyen la comunitat d'empresaris del país asiàtic

bar-chino-2

bar-chino-2 / CARLOS MONTANES

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Abans que el virus, va arribar la por i els empresaris xinesos a Barcelona han vist com la crisi del coronavirus ha provocat que el seu volum de negoci s’hagi reduït a la meitat aquestes setmanes. L’hostaleria i el comerç estan sent els sectors més afectats, tal com ha explicat aquest dijous el president de la Federació d’Unió d’Associacions Xineses, Lam Chuen Ping. La patronal Pimec i la conselleria d’Empresa de la Generalitat han volgut mostrar la seva solidaritat amb la comunitat xinesa a Catalunya i han fet una crida a la ciutadania a no deixar de consumir als locals regentats per aquesta comunitat asiàtica.

Notícies relacionades

La Xina és un dels grans socis comercials de les empreses catalanes. Un de cada dos contenidors que descarreguen al port de Barcelona provenen del país asiàtic, més de 5.000 empreses exporten regularment a la Xina i a Catalunya hi operen 198 filials xineses, segons dades del Departament de Empresa. «La Xina és part de Catalunya i un soci comercial majúscul», ha afirmat la consellera Àngels Chacón, en una trobada amb la comunitat empresarial xinesa. Més de 2.800 establiments comercials estan regentats a Catalunya per ciutadans d’origen xinès, i aquestes últimes setmanes estan patint un notable descens de vendes. «Tot i que el virus hagi començat a la Xina, podria haver sigut en qualsevol lloc. La gestió del govern és bona i els protocols s’estan complint», ha manifestat Lam Chuen Ping.

La consellera Chacón (al mig), al costat de Lam Chuen Ping (esquerra) i el president de Pimec, Josep González (dreta) / lluís sibils (acn)

Pimec, patronal que des del 2007 està associada a la Federació d’Unió d’Associació Xineses, també ha volgut mostrar la seva solidaritat amb l’empresariat xinès. «Volem mostrar tota la nostra solidaritat davant un problema global que cal afrontar amb serietat i serenitat», ha declarat el president de Pimec, Josep González. Segons xifres de l’entitat empresarial, la comunitat xinesa aporta 13.000 autònoms al teixit empresarial català. La