efectes econòmics

Les aerolínies flexibilitzen la política comercial pel coronavirus

EasyJet decideix cancel·lar alguns vols d'entrada i sortida d'Itàlia per la caiguda de la demanda

20822011 59

20822011 59

2
Es llegeix en minuts

Les aerolínies de tot el món estan començant a flexibilitzar la política comercial perquè els passatgers que tinguin viatges a zones de risc pel coronavirus puguin sol·licitar la devolució de l’import o la reprogramació del viatge. A més moltes d’aquestes estan anunciant anul·lacions de rutes amb la consegüent afectació en els seus comptes de resultats.

Iberia ha ofert canviar els bitllets als passatgers que volin des de o cap a Itàlia i el Japó fins al 15 de març. En concret, els qui hagin adquirit bitllets cap a o des d’Itàlia o el Japó amb Iberia, Iberia Express, Iberia Regional Air Nostrum, British Airways, American Airlines o Finnair directament a les webs o a través de Serviberia abans del 26 de febrer tenen la possibilitat de reservar una altra data o ruta a través del mateix canal.

El canvi de ruta haurà de ser des de o cap a aeroports espanyols o europeus i operats per Iberia, Iberia Express o Air Nostrum per volar entre el 26 de febrer i el 31 de març del 2020. Si el bitllet ha sigut adquirit en una agència de viatges, el canvi s’ha de fer a través d’aquesta.

Iberia també va cancel·lar el 31 de gener la seva ruta entre Madrid i Xangai, que estarà inoperativa durant el febrer, març i abril, a causa de la situació provocada pel coronavirus. En aquest cas, la companyia ofereix el reemborsament dels bitllets.

L’aerolínia Air Europa també ha establert condicions especials per a canvis o modificacions en els viatges dels passatgers amb bitllets que comencin per 996, emesos fins al 23 de febrer del 2020 i per volar fins al 15 de març amb vols amb origen/destinació Itàlia (tots els aeroports). S’autoritza canvi de data (segons validesa del bitllet) i canvis de ruta (per volar fins al 15 de juny a Europa o Àfrica) abonant només la diferència de tarifa. Els reemborsaments estan subjectes a condicions de tarifa.

EasyJet cancel·la vols

Aquest divendres l’aerolínia easyJet ha anunciat que cancel·larà alguns vols, particularment els que entren i surten d’Itàlia, i que implementarà un paquet de mesures d’austeritat després de detectar una disminució «significativa» de la demanda i els factors d’ocupació des de i cap a les seves bases del nord d’Itàlia per l’augment de la incidència de casos de coronavirus (Covid-19) a la zona.

Notícies relacionades

A més, la companyia ha detectat un descens de la demanda en altres dels seus mercats europeus en vista de les incerteses sobre el brot. «Com a resultat, prendrem la decisió de cancel·lar alguns vols, particularment els que entren i surten d’Itàlia, mentre continuem monitorant la situació i adaptant el nostre programa de vol a la demanda», ha afirmat l’aerolínia en un comunicat.

Entre les mesures d’eficiència operacional i estalvi de costos per mitigar l’impacte del coronavirus, la companyia ha decidit emprendre retallades pressupostàries en àrees administratives i despeses discrecionals, congelar la contractació, les promocions i els salaris a tota la xarxa, oferir vacances no remunerades i paralitzar la formació no obligatòria.

Temes:

Libèria Easyjet