aval públic

Calviño dona el seu recolzament a l'ecosistema emprenedor de BCN

La vicepresidenta econòmica es reuneix amb empreses del sector i agents socials

zentauroepp52460590 nadia calvio200224135934

zentauroepp52460590 nadia calvio200224135934 / Jorge Gil

3
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha volgut transmetre el recolzament del Govern al sector digital, a l’ecosistema  que s’ha desenvolupat gràcies a la celebració del Mobile a Barcelona i a la ciutat després de la suspensió del Congrés de Mòbils pel coronavirus.

En el marc de la celebració de la Tech Spirit Barcelona, l’esdeveniment que s’ha organitzat després de la cancel·lació del Mobile, Calviño s’ha reunit aquest dilluns amb un nombrós grup d’empreses digitals i tecnològiques i amb agents socials.

«Una trobada –ha dit la vicepresidenta– que hauríem celebrat en l’entorn del Mobile» i que ha servit per transmetre’ls que ja estan començant a preparar el congrés de l’any que ve.

En declaracions a la premsa abans d’entrar a la reunió, Calviño ha volgut deixar clar que per al Govern és important recolzar l’ecosistema que s’ha anat desenvolupant al llarg dels anys gràcies a la celebració del congrés de mòbils a Barcelona.

«És un compromís que es produeix els 365 dies de l’any», ha dit Calviño, que mantingut les reunions previstes durant el Mobile com a «signe de recolzament a la ciutat».

Per a la vicepresidenta, la col·laboració publicoprivada és «clau per a la digitalització» del nostre país, i és important tenir un «diàleg constant amb els representants» del sector.

La reunió s’ha plantejat com una «primera presa de contacte» en el procés d’elaboració de l’agenda digital del Govern que es desenvoluparà en els pròxims quatre anys, en la qual s’abordaran aspectes com el de l’eficiència i la digitalització de l’economia, la protecció del ciutadà i els seus drets individuals.

També plantejarà quina societat volem construir per al futur i com protegir els nostres valors democràtics i constitucionals.

La responsable d’assumptes econòmics del Govern ha apuntat que en la reunió exposarà els primers elements d’aquesta agenda sobre els quals el Govern està treballant i escoltarà les empreses i prendre nota dels suggeriments que faran els representants del sector digital, a fi de treballar des de la base del «diàleg» amb els ciutadans, amb els operadors econòmics i amb els territoris, «que és la clau del nostre govern».

Preguntada per l’empresa Glovo, Calviño ha explicat que els canvis en la digitalització i la robotització en comporten altres que no es limiten a l’àmbit econòmic, sinó que també afecten el laboral, la nostra vida privada i drets individuals i col·lectius.

Per això, s’ha de veure quina és la legislació i el marc normatiu més adequat que permeti el desenvolupament de les activitats econòmiques i alhora protegeixi els drets dels ciutadans i contribueixi a crear ocupació de qualitat.

Segons Calviño, en el procés d’elaboració de l’Estatut del Treball del segle XXI s’hauran d’abordar els nous llocs de treball generats per les plataformes digitals, veient quin és la regulació més adequada i tenint en compte les diferent sentències que s’estan produint en aquest àmbit.

En la reunió hi han participat, entre d’altres, la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; el president de Telefónica, Jose María Álvarez-Pallete; la directora de Google a Espanya, Fuencisla Clemares; la presidenta de Microsoft a Espanya, Pilar López, i la vicepresidenta d’Emea de Netflix, María Ferreras.

També la presidenta d’Adigital, Carina Szpilka; el conseller delegat de Cellnex, Tobías Martínez; el conseller delegat de Huawei, Toni Jim; el conseller delegat d’Orange a Espanya, Laurent Paillasot; el conseller delegat de Samsung, Celestino García, i el vicepresident de Telecomunicacions Europa d’IBM, Mario Cavestany.

Notícies relacionades

A la reunió hi han assistit igualment el president de Masmóvil, Eduardo Díaz Hochleitner; el president de la Cambra d’Espanya, José Luis Bonet; el director general de Xarxes de Comunicació i Contingut i Tecnologies de la Comissió Europea, Roberto Viola, i Laura Urquizu, membre de la junta del Cercle d’Economia.

Entre els agents socials que s’han reunit amb la vicepresidenta destaquen el president de la CEOE, Antonio Garamendi; el president de Cepyme, Gerardo Cuerva; el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre; el president de Pimec, Josep González; el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, i el secretari general de Política Sindical d’UGT, Gonzalo Pino.