Model alternatiu

Taxistes, 'riders' i moviments socials amenacen amb protestes contra el substitut del Mobile

Diverses entitats manifesten el seu rebuig a la presència promoguda des de l'Administració d'Uber, Glovo i Airbnb

zentauroepp44377520 membres de la plataforma ridersxderechos arriben a de l ofic180719140156

zentauroepp44377520 membres de la plataforma ridersxderechos arriben a de l ofic180719140156 / Nazaret Romero

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Élite TaxiRiders x Drets i el Sindicat de Llogateres han anunciat que estudien mobilitzacions per protestar contra la celebració del Tech Spirit Barcelona, el certamen alternatiu al cancel·lat Mobile World Congress. Aquestes entitats han expressat el seu rebuig de la promoció, per part de l’Administració, de la presència d’empreses com ara UberGlovo Airbnb, segons han fet públic aquest dimecres en un comunicat. «Barcelona no es pot permetre donar aquesta imatge lamentable posant l’alfombra vermella a aquests criminals tecnològics que només porten misèria i pobresa a les nostres famílies», han manifestat de manera conjunta.

Notícies relacionades

El Tech Spirit Barcelona és un congrés organitzat per una aliança publicoprivada (en què són presents l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat, el Govern central, la Fira de Barcelona i Barcelona Tech City) per cobrir el buit que ha deixat la cancel·lació del Mobile World Congress i els seus certamenes associats. En concret, el Tech Spirit Barcelona aspira a substituir, de manera puntual aquest any, el 4 Years For Now (4YFN); enfocat per a les ‘start-ups’. L’acte central d’aquesta setmana prevista amb 40 activitats organitzades preveu congregar uns 2.500 assistents. Per fer-ho possible, patrocinadors i Administració desplegaran un pressupost de mig milió d’euros.

Ponents com el xef Ferran Adrià, referents de l’ecosistema ‘start-up’ com Glovo, eDreams i Cabify i grans firmes com ara Airbnb, Uber, Seat, Sabadell i Telefónica hi participaran via conferències o patrocinis. Una selecció amb la qual estan disconformes Élite Taxi, Riders x Drets i Sindicat de Llogateres. «Ens reunirem i plantejarem molt seriosament mobilitzacions molt dures contra aquest esdeveniment, ja que ens sembla una provocació a tots els ciutadans que patim els atacs d’aquests sicaris financers», diu el comunicat d’aquestes organitzacions.