concentració financera

Intesa Sanpaolo llança una oferta per UBI Banca per 4.900 milions

El primer banc italià dirigeix la seva oferta directament als accionistes de la quarta entitat financera del país

FILE PHOTO: The Intesa Sanpaolo logo is seen outside the bank in downtown Milan, Italy January 18, 2016. REUTERS/Stefano Rellandini/File Photo

FILE PHOTO: The Intesa Sanpaolo logo is seen outside the bank in downtown Milan, Italy January 18, 2016. REUTERS/Stefano Rellandini/File Photo / STEFANO RELLANDINI (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Rossend Domènech
Rossend Domènech

Corresponsal a Roma

ver +

Intesa Sanpaolo, el banc minorista més gran d’Itàlia, ha presentat una oferta pública per comprar el 100% d’Unione di Banche Italiane (UBI Banca), la quarta entitat italiana més gran, per 4.900 milions d’euros en accions. La proposta, dirigida directament als accionistes d’UBI Banca sense el vistiplau del consell de l’entitat de Bèrgam, contempla una equació de canvi de 17 noves accions d’Intesa per cada 10 títols d’UBI Banca, cosa que suposa una valoració de 4,254 euros per acció, que representa una prima del 22% respecte del preu de tancament d’ahir.

Les accions d’UBI Banca rebien l’oferta amb una pujada del 23,66%, fins als 4,32 euros per acció, mentre que els títols d’Intesa avançaven un 1,63%, fins a 2,58 euros. Intesa Sanpaolo estima que el grup combinat es beneficiarà de sinergies de costos per import de 510 milions d’euros i de sinergies d’ingressos de 220 milions d’euros.

En aquest sentit, el banc calcula que al voltant de 340 milions de sinergies de costos correspondran a estalvis en personal com a resultat de la sortida d’uns 5.000 empleats mitjançant baixes voluntàries i la contractació de 2.500 joves després de l’acord amb els sindicats per dur a terme una contractació per cada dues baixes. El tancament de la transacció està previst per al final del 2020 i està subjecte a l’autorització dels reguladors i al compliment de les condicions establertes en l’oferta.

Més consolidació

«Hem llançat l’oferta per aconseguir una consolidació més gran, amb la contribució dels clients i la xarxa d’UBI, del nostre lideratge en el sector bancari italià», ha explicat Intesa. A fi de prevenir potencials problemes regulatoris, Intesa ha subscrit un acord amb BPER Banca per vendre-li entre 400 i 500 sucursals de la nova entitat combinada a canvi d’un import equivalent al 55% del capital bàsic CET1 d’aquestes oficines.

Notícies relacionades

Intesa Sanpaolo preveu que el benefici net de la nova entitat combinada superarà els 6.000 milions d’euros a partir de l’exercici 2022.

 

Temes:

Bancs Itàlia