Districte administratiu

El Govern habilita treballar des de casa tres dies a la setmana a 2.600 funcionaris

La Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública impulsa un programa pilot per als empleats públics traslladats a les noves oficines de Zona Franca

distrito-administrativo-generalitat

distrito-administrativo-generalitat

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els 2.600 empleats públics de la Generalitat de Catalunya que inauguraran les oficines del nou ‘districte administratiu’, ubicat a la Zona Franca de Barcelona, podran treballar des de casa fins a tres dies a la setmana. Així ho ha aprovat el Govern en el Consell Executiu celebrat aquest dimarts, en un paquet de mesures laborals per facilitar el trasllat dels treballadors del Departament d’Economia, que es mouran abans de finals de febrer del centre de Barcelona (a la Rambla Catalunya) a la perifèria (al barri de la Marina).

La Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública, liderada per Jordi Puigneró, ha tirat endavant una primera experiència de feina a distància que pretén estendre a tots els treballadors de la Generalitat. Els empleats traslladats al districte administratiu podran presentar una sol·licitud per treballar des de casa fins a tres dies a la setmana, mitjançant aplicadors web compartits i ordinadors portàtils. Aquesta sol·licitud estarà subjecta a una avaluació periòdica, partint d’uns objectius, i haurà de ser renovada anualment. La nova normativa també incorpora programes informàtics de control i registre horari.  

Notícies relacionades

A banda de la nova modalitat de telefeina, el Govern també ha aprovat una nova normativa per incrementar la flexibilitat horària d’aquests primers 2.600 treballadors que progressivament s’incorporaran al districte administratiu. El còmput d’hores treballades passarà a comptabilitzar-se quinzenalment, cosa que permetrà als empleats allargar o escurçar jornades depenent de les hores acumulades. També un increment de 30 minuts en la forquilla d’entrada i sortida de l’oficina.

Aquest dimecres està prevista una Mesa General de la Funció Pública (MEPAG), l’òrgan de negociació entre sindicats i Administració, per començar a discutir l’extensió d’aquesta primera experiència als més de 200.000 treballadors vinculats a la Generalitat. Fonts de la conselleria dirigida per Puigneró posen de relleu les mesures aprovades, ja que contribueixen a «modernitzar» les rutines de l’Administració i «avançar» en les «formes de feina del segle XXI». L’espai dissenyat a les noves oficines, amb aules obertes i més espais comunals, pretén promoure el treball en equip i dinàmiques de més coordinació entre departaments.