03 juny 2020

Anar al contingut

Club de l'Energia

Anna Cristeto rep el premi 'Utilització Eficient de l'Energia' 2020

La directora d'El Periódico de Catalunya rep aquest reconeixement per la seva tasca sobre el sector

El Periódico

Anna Cristeto rep el premi 'Utilització Eficient de l'Energia' 2020

DAVID CASTRO

La directora de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, Anna Cristeto, ha rebut aquest dilluns el premi ‘Utilització Eficient de l’Energia’ del Club de l’Energia per la seva trajectòria sobre el sector.  

«Anna Cristeto va informar durant anys sobre l’evolució del sector energètic i coneix de prop la importància que té per al país i el seu impacte en l’economia», va valorar l’associació en la XXX Edició d’uns guardons que reconeixen la tasca de periodistes especialitzats en energia i que van congregar més de 300 personalitats del sector, la política i l’empresa. Abans de ser nomenada directora d’EL PERIÓDICO, Cristeto va ser delegada a Catalunya d’Europa Press i va treballar a ‘La Gaceta de los Negocios’, ‘Expansión’ i ‘La Vanguardia'.

Des de EL PERIÓDICO, el Club de l’Energia destaca que Cristeto «advoca» per explicar la realitat energètica «des d’una visió ciutadana i d’impacte diari dels seus lectors» amb «especial» èmfasi en temes com l’ús eficient de l’energia. L’organització també remarca el «llenguatge didàctic i de fàcil comprensió» de les informacions que acosten el dia a dia del sector als més de 360.000 lectors del diari, així com a la resta de capçaleres de Prensa Ibérica, grup al qual pertany EL PERIÓDICO.

Entre les informacions més destacades de 2019, segons el Club de l’Energia, sobresurten el desplegament de comptadors intel·ligents, la mobilitat sostenible o l’impuls a noves energies com el gas renovable.

A més d’Anna Cristeto, l’organisme va premiar Rubén Esteller, d’‘El Economista'; Dolors Álvarez, de ‘La Vanguardia’; David Page, d’‘El Independiente’; Elena Ballestero, d’‘Última hora’; Denisse Cepeda, de Prisa, i Ana de la Torre, de Televisió Espanyola. L’acte va estar presidit per la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, que va entregar el premi energia i societat Victoriano Reinoso a la trajectòria de l’exministre d’Indústria i Energia, Claudio Aranzadi.