MANFESTACIÓ A MADRID

Multitudinària protesta dels treballadors públics temporals

Critiquen l'abús de la seva interinitat i demanen al Govern un mecanisme per reconvertir els seus llocs en fixos

tecnicomadrid52303882 graf617  madrid  15 02 2020   cerca de 3 000 trabajadores in

tecnicomadrid52303882 graf617 madrid 15 02 2020 cerca de 3 000 trabajadores in

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Treballadors públics temporals de tot Espanya s’han manifestat aquest dissabte a Madrid per denunciar l’«abús» que fan les administracions públiques de la temporalitat i han avisat que «la lluita continuarà» fins que aconsegueixin un lloc fix, informa Europa Press.

La manifestació, convocada pel col·lectiu de Treballadors Públics en Abús de Temporalitat, ha sortit de la plaça de Cibeles cap a les 11.30 hores amb el lema ’Contra l’abús de la temporalitat, ¡fixesa ja!’ i ha finalitzat a la Puerta del Sol després de tres hores de protestes amb l’assistència d’uns 3.000 manifestants.

Una de les organitzadores de la mobilització ha criticat la situació en la qual es troben uns 800.000 treballadors públics a Espanya de totes les administracions públiques (estatal, autonòmica, local i organismes autònoms). A més a més, ha explicat que l’Administració pretén que, després d’anys al sector públic, aquests treballadors es presentin al procés d’estabilització d’ocupació «igual que la gent que ve del carrer». «Ens quedarem sense feina a una edat molt complicada i sense dret a indemnització», ha criticat una de les manifestants.

Abús de la temporalitat

Notícies relacionades

Això suposa un «abús de la temporalitat», que infringeix el que es disposa en la directiva europea sobre feina de durada determinada, d’obligat compliment per a Espanya des de 2001. Si bé Espanya va traslladar aquesta directiva al sector privat, no ho va fer al sector públic, «una clara negligència», segons ha denunciat el col·lectiu. Segons la seva opinió, l’administració «ha abusat durant anys» de successives contractacions temporals per dur a terme tasques que, en realitat, eren estructurals. A més a més, es queixen que s’efectuen contractes de molt llarga durada sense que es proveeixin legalment les places afectades.

Els organitzadors han assegurat que el Govern «té a les seves mans» poder crear el mecanisme legal per establir la fixesa de forma automàtica. Els convocants, que van contractar autobusos perquè els afectats poguessin assistir a la manifestació, també demanden la paralització de totes les ofertes d’ocupació públiques en curs o en procés de convocatòria.