MARXA A DON BENITO

Càrregues policials i 15 ferits en la protesta del camp extremeny

La manifestació convocada per les entitats agràries per exigir preus justos finalitza amb llançament d'ampolles d'oli i cops de porra

cargas policiales don benito / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

La manifestació convocada per les entitats agràries per exigir preus justos per al camp extremeny ha finalitzat amb incidents i ferits, situació que no ha acompanyat per al diàleg amb l’administració estatal i autonòmica, tot això, en el marc de la fira Agroexpo.

Les reivindicacions del sector agrari extremeny per a aquesta protesta venien avalades per nombroses organitzacions agràries, i per altres entitats i diverses formacions polítiques, i així ha quedat reflectit en l’inici de la manifestació, encapçalada per una pancarta en què es podia llegir: «Por un campo con futuro. Defendemos lo nuestro», que resumia el compromís del sector amb els seus productes i les seves necessitats.

Al voltant de 10.000 persones, segons els convocants, i unes 3.000, segons el parer de la Delegació del Govern, s’han donat cita en aquesta protesta, que ha recorregut la localitat de Don Benito, des de l’estació d’autobusos fins al recinte firal de FEVAL.

Inici d’Agroexpo

En aquestes instal·lacions, i amb motiu de l’obertura d’Agroexpo, el ministre d’Agricultura, Luis Planas, i el cap de l’Executiu autonòmic, Guillermo Fernández Vara, a més de visitar la fira, tenien previst reunir-se amb representants de les organitzacions agràries convocants.

No obstant, l’acabament de la manifestació ha tingut una versió molt diferent, ja que diversos manifestants han trencat el cordó de seguretat establert per la Policia Nacional i han intentat accedir a l’interior de la fira. A més, han llançat ampolles d’oli i els agents han intervingut per evitar que aquests incidents es traslladessin a l’interior.

Quinze ferits en les protestes

Com a conseqüència d’això, un total de 12 agents policials i tres manifestants han resultat ferits de caràcter lleu, segons fonts de la Delegació del Govern.

«Ens hauria agradat el diàleg ofert, però no ha sigut possible», ha dit Vara, que ha coincidit amb Planas a l’hora de remarcar la importància de treballar tots junts «a través del diàleg».

Notícies relacionades

Per la seva banda, les entitats convocants de la protesta han expressat el malestar de l’agricultura degut «a l’abandonament de les institucions comunitàries i de les administracions espanyola i extremenya».

Per moltes, la situació que viu el camp és «un problema d’Estat», ja que la pervivència de l’agricultura «està en risc» a causa dels preus «de ruïna» i de totes les incerteses en relació amb la nova PAC.