Tous defensa que «totes» les seves joies compleixen la llei i són d'or i plata

L'Associació Espanyola de Joiers defensa que el farcit de peces de joieria no implica frau

whatsapp-video-2020-01-22-at-131244-2 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Tous ha defensat que «totes» les joies que comercialitza sota la seva marca compleixen la legislació espanyola i són d’or i plata de primera llei després que aquest dimecres s’hagi celebrat una vista a l’Audiència Nacional per investigar una presumpta estafa, denunciada per l’associació de consumidors i joiers Consujoya, que afirma que la firma ven joies amb farcits no metàl·lics.

«Estem satisfets de com ha anat la compareixença. Tous és una companyia centenària que sempre ha complert amb la llei. Estem tranquils perquè confiem en la justícia, amb la qual col·laborem estretament per aclarir la situació», ha afirmat en un comunicat la presidenta de Tous, Alba Tous.

La firma ha insistit que compleix tots els estàndards mundials de certificació de metalls de primera llei a Espanya, i que cada una de les seves joies està certificada per laboratoris oficials autoritzats, dels quals rep el contrast d’origen i el de garantia. A més, ha aclarit que la marca incorpora a totes les seves peces el certificat de garantia i autenticitat en el qual s’especifica la tècnica utilitzada i la llei dels metalls preciosos. En aquest sentit, ha indicat que l’‘electroforming’ és una tecnologia «avalada per tots els òrgans tècnics de l’Administració Pública i expressament permesa per llei, que Tous va començar a utilitzar en joieria el 1996.

La companyia veu aquesta tecnologia especialment adequada per a peces de gran volum, alhora que lleugeres i sense soldadures: «Depenent de la mida, la forma i el metall preciós que es faci servir, i tal com preveu la legislació de metalls preciosos, la joia podrà incorporar nuclis no metàl·lics que ajudin a conferir estabilitat a la peça, i sempre es mantindrà la primera llei; tot això certificat i garantit per tercers».

«Comptem amb el recolzament d’institucions i organitzacions oficials del gremi de la joieria, i particularment de l’Associació Espanyola de Joiers, Argenters i Rellotgers», ha defensat Alba Tous.

Recolzament dels joiers

Precisament aquesta associació, que representa més de 3.800 empreses del sector joier espanyol, ha emès un comunicat en el qual defensa que «la pràctica de farcit de peces de joieria no implica frau ni manipulació», sinó que l’’electroforming’ és una tècnica pròpia de fabricació que ofereix al consumidor joies amb més dissenys a un preu més assequible.

Notícies relacionades

L’associació ha incidit que una joia de plata pot portar aquest farcit i ser una joia de plata de primera llei, diferenciant la plata i l’or de llei de la plata i l’or massissos. «La joieria és igual que un altre complement. Una joia no té un preu per l’or que porta sinó pel seu disseny, la seva marca, els colors i les gemmes que utilitza. Una cosa és comprar or o plata a pes i una altra de molt diferent és comprar una joia d’or o de plata», ha sostingut l’associació.

Fundada el 1920, Tous compta amb presència a més de 50 països amb 700 establiments i un equip integrat per més de 4.000 professionals. 

Temes:

Catalunya