per informació de la TAE

El Banc d'Espanya multa amb 5,4 milions ING

El regulador imposa la sanció per irregularitats en la la informació sobre tipus d'interès oferta als clients i pels seus mecanismes interns

undefined9227242 madrid  20 20 2008 sede central del banco ing direct en madr171002183822

undefined9227242 madrid 20 20 2008 sede central del banco ing direct en madr171002183822 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El Banc d’Espanya ha imposat a ING España dues multes que sumen 5,4 milions d’euros per haver informat de manera «deficient» els seus clients sobre el tipus d’interès que se’ls aplicava, la taxa anual equivalent (TAE), i per una infracció greu identificada en els seus mecanismes de control intern. L’organisme supervisor ha apreciat que ING no informava bé els seus clients sobre la TAE i que tampoc calculava adequadament la informació precontractual (Fiper) ni la contractual, ja que no s’hi incloïen algunes despeses a càrrec del client.

Per aquestes irregularitats, consistents en la realització d’actes o operacions amb incompliment de normes dictades a l’empara de la llei, ING haurà de pagar tres milions d’euros després de l’aplicació d’una reducció del 40%. Així mateix, el Banc d’Espanya ha sancionat amb 2,4 milions d’euros l’entitat, després d’haver aplicar també una reducció del 40%, per una infracció greu consistent a presentar deficiències en els mecanismes de control intern.

Notícies relacionades

Segons ha apreciat, ING no controlava prou les gestories que faciliten les ofertes vinculants als clients, i així s’incomplia un article de la llei d’ordenació, supervisió i solvència d’entitats de crèdit.

Aquestes sancions, que són fermes en la via administrativa, van ser imposades el 26 de novembre, si bé han sigut publicades aquest dilluns en els registres del Banc d’Espanya. 

Temes:

Bancs