prestacions

El Govern preveu estrenar-se aquest dimarts amb una pujada de les pensions

L'increment previst, que es va paralitzar a l'espera de la investidura i la constitució d'un Executiu, és del 0,9%

José Luis Escrivá.

José Luis Escrivá. / el periódico

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

El Govern preveu estrenar-se amb la pujada de les pensions. Sobre la taula del primer Consell de Ministres hi ha l’increment del 0,9% previst, que es va paralitzar el mes passat perquè l’Executiu encara estava en funcions i a l’espera d’aconseguir la investidura i la constitució de Govern. L’augment suposa una alça mitjana d’uns 10 euros mensuals per a la pensió mitjana.

A més dels nomenaments de secretaris d’Estat i altres alts càrrecs, l’objectiu és transmetre ja un primer missatge del fet que es compleix l’anunciat en matèria social. De fet, des del Govern es va assegurar que l’augment de les prestacions seria una de les primeres mesures que es prendrien.

Aquest increment també forma part del full de ruta del titular de Seguretat Social, José Luis Escrivá que, al prendre possessió, també s’ha compromès a suprimir ben aviat termini el dèficit del sistema. Alhora, ha dit que una de les seves metes consisteix a fer que les pensions s’actualitzin amb l’IPC.

Notícies relacionades

Diverses fonts de l’Executiu han confirmat que l’augment de les pensions està previst per al Consell de Ministres extraordinari d’aquest dimarts, tot i que l’última paraula correspondrà al president Pedro Sánchez.

En tot cas l’alça també té tot el sentit des de la perspectiva merament administrativa, ja que retardar-la més no permetria incorporar l’actualització de les prestacions en el pagament d’aquest mateix mes.