Convocada per Govern i AMB

Reunió d'urgència amb els taxistes per evitar un boicot al Mobile

La trobada és aquest dimarts a les 13.00 hores amb el secretari d'Infraestructures de la Generalitat, la presidenta de l'Institut Metropolità del Taxi (Imet) i regidora de Mobilitat

zentauroepp46599221 taxi190118152853

zentauroepp46599221 taxi190118152853 / Toni Albir

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Govern i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han convocat una reunió «urgent» amb el sector del taxi per a aquest mateix dimarts a les 13.00 hores. La trobada arriba quatre dies després que els taxistes reclamessin una trobada  amb el Govern, l’Ajuntament de Barcelona, la Guàrdia Urbana, Mossos i AENA per evitar les mobilitzacions amb què han amenaçat durant el Mobile World Congress per «pressionar pel compliment del decret llei de la Generalitat i el reglament dels VTC  de l’AMB».

A la convocatòria, al Departament de Territori i Sostenibilitat, hi assistiran el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, i la presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi (Imet) i regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, amb els seus respectius equips tècnics, així com representants de les associacions de taxistes Élite Taxi, STAC, ANGET i TLU.

Entre les reclamacions dels taxistes hi ha crear un registre electrònic «efectiu» per controlar els 15 minuts de precontractació dels VTC, fer visibles els preus dins dels vehicles i posar els identificadors exteriors i visibles per controlar els dies de descans obligatori setmanal.

Ultimàtum

Notícies relacionades

El portaveu d’Elit Taxi, Tito Álvarez, va advertir que aquests són punts en què seran «inflexibles» fins que es compleixin. Álvarez, no obstant, ha agraït la rapidesa en proposar la reunió i ha reconegut que ha sigut «una sorpresa agradable».  «Esperem que s’obri una via ràpida de solucions, ja que les lleis i reglaments hi són per complir-los», ha avisat.

En l’última reunió del sector del divendres 3 de gener van constatar que les VTC» estan proliferant i que «empreses com Cabify es burlen de les autoritats». A més, van posar com a data límit per reunir-se amb les autoritats el dia 13 de gener.