13 de gener

Els taxistes donen un ultimàtum a l'Administració abans de convocar la vaga per al Mobile

Els sindicats de taxistes Élite Taxi i STAC exigeixen reunir-se amb la Generalitat, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Aena abans del 13 de gener

zentauroepp46668173 taxis190123110530

zentauroepp46668173 taxis190123110530

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Taxistes barcelonins han donat un ‘ultimàtum’ a l’Administració i exigeixen reunir-se amb el Govern, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Aena per evitar mobilitzacions de cara al Mobile World Congress (MWC). Aquest esdeveniment està previst que se celebri del 24 al 27 de febrer a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i els taxistes exigeixen tenir una cimera programada abans del 13 de gener.

Així ho ha explicat aquest divendres el portaveu d’Élite Taxi Barcelona, Tito Álvarez, en roda de premsa després de decidir-ho en assemblea entre diferents associacions i radioemissores de taxistes de l’àrea metropolitana, representatives de gran part del sector.

Els presents van posar de data límit dilluns 13 de gener perquè les diferents administracions es posin en contacte amb ells per fixar una reunió, en la qual també volen que siguin presents els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana i les policies locals dels 36 municipis de l’AMB.

Notícies relacionades

Álvarez, acompanyat pel secretari del Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), Jaime Sau, ha defensat crear un «gabinet de crisi» davant de la proliferació de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) a l’àrea metropolitana i l’aeroport de Barcelona, i la falta de control per part de les autoritats a empreses com Cabify.

«Ens n’hem cansat», ha remarcat Álvarez, i ha assegurat que les normes aprovades durant l’any passat per la Generalitat i l’AMB per regular l’activitat de taxis i vehicles VTC no s’estan complint.