auge internacional

El mercat de creuers arribarà als 32 milions de passatgers el 2020

zentauroepp40853713 venecia190529195058

zentauroepp40853713 venecia190529195058 / STEFANO RELLANDINI

2
Es llegeix en minuts

La indústria de creuers mundial preveu arribar als 32 milions de passatgers el 2020, dos milions més dels previstos per a aquest any, segons dades de l’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA), que ha presentat el seu informe anual sobre les perspectives d’aquesta indústria. Gairebé la meitat dels passatgers provindrà d’Amèrica del Nord (14,24 milions), seguit de lluny pels viatgers d’Europa Occidental (6,73 milions), Àsia (4,24 milions) i Austràlia-Pacífic (1,46 milions).

Per atendre aquesta demanda, hi ha prevista la incorporació al mercat de 19 nous barcos l’any que ve, per la qual cosa la flota mundial de creuers ascendirà a 278 barcos a finals del 2020. L’estudi també destaca la contribució econòmica del sector, que ocupa més d’1,1 milions de persones, cosa que equival a 50.240 milions de dòlars (45.127 milions d’euros) en salaris.

L’informe assenyala que els passatgers gasten 376 dòlars (337 euros) a les ciutats abans d’embarcar en un creuer i que gasten 101 dòlars (90,7 euros) en cada destinació portuària que visita el barco.

L’informe també incideix en el compromís mediambiental de la indústria. Segons les seves dades, el sector està desenvolupant inversions per valor de 22.000 milions de dòlars (19.760 milions d’euros) per al desenvolupament de noves tecnologies d’eficiència energètica, i ha anunciat el seu compromís de reduir un 40% les seves emissions de carboni per a l’any 2030.

Gairebé un de cada dos nous barcos que s’estan construint utilitzen gas natural liquat per impulsar-se, i el 68% de la flota mundial de creuers compta amb el sistema híbrid de neteja de gasos d’escapament (ECGS), que redueixen les partícules contaminants a la meitat.

Tots els barcos que salpin en el futur compten amb un sistema de reciclatge d’aigua i el 88% apaguen els motors a la destinació i recorren a l’energia elèctrica del port. Aquestes mesures se sumen a altres com la propulsió amb bateries, la reducció de plàstics d’un sol ús i la incorporació de l’energia solar.

El president de CLIA, Kelly Craighead, destaca de forma especialment significativa la contribució dels creuers a les economies locals i en la generació d’ocupació.

Segons l’associació, el 2020 els nous viatgers estaran més preocupats per respectar la cultura local i diversificar les excursions, en què sis de cada deu prefereixen passar uns dies més a les escales per conèixer en profunditat la destinació.

Notícies relacionades

La durada dels viatges continua canviant, i molts viatgers busquen viatges ràpids. Les línies de creuers oferiran creuers petits en un període de tres a cinc dies que ofereixen itineraris més curts a una varietat de destinacions .

A més les taxes de matrimoni estan disminuint i el nombre d’adults solters està creixent a nivell mundial. Com a resultat, les línies de creuers estan responent al canvi en la demografia dels passatgers oferint cabanes d’estudi, activitats senzilles i eliminant suplements individuals i salons individuals.

Temes:

Creuers