DESPRÉS DE DOS ACCIDENTS

Boeing suspèn la producció del polèmic 737 Max

La companyia suspèn la producció després de la prohibició de volar de les autoritats nord-americanes

boeing / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Boeing ha decidit aturar temporalment la fabricació del seu polèmic model 737 Max a partir del pròxim mes de gener, segons ha anunciat la companyia aquest dilluns.

Aquest model d’avió va estar implicat en dos accidents aeris mortals de gran magnitud. L’octubre del 2018 un vol de l’aerolínia Lion Air es va estavellar 12 minuts després de l’enlairament a Indonèsia, i va causar la mort dels seus 189 passatgers i tripulants. El 10 de març passat, un vol d’Ethiopian Airlines es va estavellar sis minuts després de l’enlairament, i va deixar 157 morts.

Inicialment es va parlar d’una fallada en el seu ‘software’, però investigacions posteriors van revelar que hi havia també peces defectuoses en uns 300 aparells.

La crisi ha submergit a Boieng en una crisi sense precedents, sobretot després que l’Administració Federal d’Aviació (FAA per les seves sigles en anglès) no permet volar el 737 Max almenys fins al febrer, a l’espera de millores en l’aparell. Europa els va prohibir volar el mes de març passat.

Les accions de Boeing van caure un 4,29 % a la Borsa de Nova York, la pitjor corporativa en una sessió de rècords positius. La companyia ha assegurat que, de moment, no hi haurà acomiadaments.

Notícies relacionades

Boeing produïa una mitja de 42 avions 737 Max al mes i comprava parts a proveïdors per a 52 unitats al mes, tot i que el ritme d’encàrrecs s’havia frenat per la crisi. La versió militar es continuarà produint.