EMPRESES

José Manuel Casas assumeix la direcció territorial de Telefónica Mediterráneo

El directiu es va incorporar a Telefónica el 2002 i ha desenvolupat la seva tasca a Espanya, l'Argentina, Colòmbia i l'Equador, país on era president executiu des del 2013

jose-manuel-casas

jose-manuel-casas

1
Es llegeix en minuts

José Manuel Casas, president executiu de Telefónica a l’Equador des del 2013, ha sigut nomenat director territorial de Telefónica Mediterráneo –Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Regió de Múrcia–.  Substitueix en el càrrecKim Faura, que continuarà a Telefónica España com a ‘senior advisor’ de Presidència.

Casas, llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i MBA per l’IESE, va iniciar la seva carrera professional a Telefónica el 2002. Ha desenvolupat la seva tasca a Espanya, l’Argentina i Colòmbia, en àrees comercials i de màrqueting. El 2013, Casas va ser nomenat president executiu de Telefónica a l’Equador, càrrec que ha ocupat durant els últims sis anys, fins al seu nomenament al capdavant de Mediterráneo.

Gràcies al projecte de transformació digital impulsat per Casas, Telefónica Ecuador és actualment la companyia digital de referència a la zona. José Manuel Casas va sumar, el 2017, a les seves responsabilitats l’extensió de Tuenti per Llatinoamèrica.  En només tres anys, aquesta marca de Telefónica ha aconseguit a la regió més de dos milions de clients. Així mateix, va liderar el recolzament de Telefónica a l’Equador després del sisme que va assolar el país el 2016, aconseguint la restitució del servei de comunicacions mòbils en un temps rècord.

Kim Faura assumirà la seva nova responsabilitat com a ‘senior advisor’ del president de Telefónica España, Emilio Gayo, després de gairebé 15 anys al capdavant de la Direcció General de Telefónica a Catalunya, primer, i de tota l’àrea Mediterráneo, després.

Notícies relacionades

A Telefónica Mediterráneo, Kim Faura ha liderat el desplegament de la fibra òptica i del 4G a tot el territori. Amb aquest pla, Barcelona es va convertir en la primera ciutat espanyola amb cobertura de fibra a totes les llars, i les Balears, en les illes més ben connectades d’Europa.

Ferm defensor de la col·laboració publicoprivada, Faura ha impulsat la celebració a Barcelona del Mobile World Congress (MWC), que ha situat la ciutat com a capital mundial del mòbil, i la participació de Telefónica en la MWCapital i en el projecte 5G Barcelona, a més de crear el Movistar Centre.

Temes:

Telefónica