mercat laboral

El Govern reconeix que la repetició electoral està perjudicant l'ocupació

La secretària d'Estat d'Ocupació, Yolanda Valdeolivas, assenyala que la inestabilitat política, la desacceleració global i les incerteses comercials llasten la creació d'ocupació

zentauroepp48467789 valdeolivas190604123352

zentauroepp48467789 valdeolivas190604123352 / JJ Guillen

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les dades d’ocupació i atur publicades aquest mes de novembre passat podrien haver sigut millors si no s’haguessin repetit eleccions. Així ho ha reconegut aquest dimarts la secretària d’Estat d’Ocupació, Yolanda Valdeolivas; en la roda de premsa de valoració de les dades d’ocupació. Unes xifres que han constatat la destrucció més gran de llocs de treball en un novembre des del 2013. «Un Govern en funcions que es prolonga lamentablement més mesos dels que tots haguéssim desitjat també afecta el mercat de treball», ha declarat Valdeolivas. La secretària d’Estat ha insistit, no obstant, que les dades d’ocupació, en termes globals continuen sent positives.

Notícies relacionades

«Estic segura que això [el Govern en funcions] està possiblement influint en ajornament de decisions empresarials de contractació», ha asseverat la dirigent socialista en roda de premsa. La secretària d’Estat d’Ocupació ha assenyalat que el mercat de treball «és molt sensible als elements econòmics», com l’alentiment de les economies veïnes o la incertesa del ‘brexit’ o el conflicte comercial entre els Estats Units i la Xina.

I que, això sumat a la repetició electoral a Espanya i la prolongació de l’estatus d’interinitat de l’actual Executiu han llastat les dades d’ocupació en els últims mesos. «Probablement es crea una confluència d’elements que no afavoreix la contractació en aquests mesos concrets», ha declarat; malgrat que ha matisat que «l’escenari continua sent positiu, l’ocupació vista en perspectiva continua creixent».