impuls tecnològic

Calviño visita l'Oficina de Transformació Digital de Catalunya

Les instal·lacions acullen cursos de recolzament a la digitalització i l'ús de les tecnologies en el sector comercial

calvio

calvio

2
Es llegeix en minuts

La ministra d’Economia i Empresa, Nadia Calviño, en companyia del director general de Red.es, David Cierco Jiménez de Parga, van viatjar fins a Barcelona per visitar la seu de l’Oficina de Transformació Digital de Catalunya, projecte del qual és beneficiària l’Associació Secartys, que va posar en marxa l’OTD el mes de març passat, per mitjà de la participació en el Programa d’Impuls a la Creació d’Oficines de Transformació Digital, gestionat per Red.es, entitat del Ministeri d’Economia i Empresa.

A través de l’Oficina de Transformació Digital, l’Associació Secartys és l’encarregada de difondre des d’accions de sensibilització i dinamització en els processos de transformació digital, fins a suport, atenció i resolució de consultes sobre les solucions i metodologies per millorar la gestió en l’ús de les TIC. La trobada va començar amb la visita a les noves oficines de Secartys, on la ministra i el director general de Red.es, acompanyats per la directora general de Secartys, Juliana Restrepo, i el president de l’associació, Alex Morales, director general de Grup Novolux, van visitar les instal·lacions. Una vegada finalitzat el recorregut per les oficines, es van trobar amb diverses empreses i associacions participants a l’OTD, on van poder comentar amb ells i conèixer de primera mà la seva experiència i opinions en aquest sentit.

Durant la trobada, la ministra es va interessar per com s’ha dissenyat el pla de treball de l’Oficina Digital i les seves jornades, que des de Secartys van puntualitzar que s’han anat modificant i adaptant així que avançava el projecte a les necessitats detectades als petits comerços i associacions de comerciants que hi han participat. Les empreses participants van ressaltar la importància d’aquest tipus de jornades per a ells i per al seu sector, ja que faciliten formació i eines a les quals el petit comerciant no pot accedir com ho fa una gran empresa, i van posar èmfasi en la importància de seguir amb el projecte. Des de les associacions amb què s’ha col·laborat, també van valorar aquesta nova ajuda que ha facilitat a molts dels seus socis començar a digitalitzar-se, ja que es tracta d’un sector que, a causa dels seus reduïts mitjans i coneixements digitals, en el dia d’avui inclús alguns comerciants no compten directament amb un compte de correu electrònic.

Notícies relacionades

L’OTD es dirigeix al sector del comerç, incloent-hi pimes, autònoms, col·legis professionals i tallers de reparació de vehicles, per avançar en els seus processos de transformació digital. A través d’aquesta iniciativa, els participants podran millorar i optimitzar els seus processos, augmentar la competitivitat i enfortir l’ecosistema de les pimes de Catalunya en matèria TIC. A més, amb la finalitat que hi puguin participar tots els petits comerços que hi estiguin interessats, les jornades i activitats que s’han dut a terme, i es duran a terme, són totalment gratuïtes per als seus participants i col·laboradors.

Des del seu inici al març, s’han dut a terme un total de 135 jornades, en què han participat un total de 721 comerços, dels quals 37 han sigut empreses d’altres sectors que hi han volgut participar.