per a la seva xarxa AWS

Amazon instal·larà un parc fotovoltaic a Sevilla el 2020

La planta tindrà una potència de 149 megawatts i servirà per abaratir els costos dels seus centres de dades al núvol

amazonecho

amazonecho

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Amazon ha anunciat aquest dimarts el llançament del seu primer projected’energia renovable «a gran escala» a Espanya, una planta fotovoltaica al sud-est de Sevilla que proporcionarà 149 megawatts i que començarà a operar a partir del 2020, segons va informar en un comunicat.

Aquest projecte s’uneix als més de 70 en energies renovables que el gegant d’internet té al món. La companyia preveu que la granja solar implantada a Espanya proporcioni més de 300.000 megawatts l’any per als seus centres de dades encarregats de donar serveis al núvol,l’Amazon Web Services  i la seva xarxa logística.

Amazon és el proveïdor de serveis d’informació més gran a internet, a més de ser conegut principalment pel seu servei com centre de vendes a internet o ‘market place’.  AWS és la plataforma al núvol més adoptat al món, en competència directa amb Google i Microsoft. Ofereix més de 165 serveis integrals de centres de dades a nivell global per a la qual cosa requereix potents centres d’arxivament de dades, amb un consum d’energia elevat. AWS es va crear a fi de ser l’entorn d’informàtica al núvol més segur i en continu creixement. El 2018, AWS va llançar 1957 funcions i serveis nous, centrats en àrees com l’aprenentatge automàtic i la intel·ligència artificial, el IoT i les xarxes distribuïdes. És utilitzat en aplicacions com Dropbox, Foursquare o HootSuite, per exemple.

«Aquest any hem llançat ‘The Climate Pledge’, i hem establert com a meta complir l’Acord de París 10 anys abans i aconseguir neutralitzar les nostres emissions de carboni per al 2040. També estem en camí de poder funcionar amb un 80% d’energies renovables per al 2024 i un 100% d’energia renovable per al 2030», va destacar la directora de sostenibilitat d’Amazon, Kara Hurst.

Avui també s’han presentat dos projectes d’energia solar més als Estats Units, un al comtat de Lee (Illinois) i un altre al comtat de Frederick (Virginia). En conjunt, els projectes generaran entorn de 400.000 megawatts d’energia l’any.

Notícies relacionades

Fins ara, Amazon ha llançat projectes en energies renovables. Aquests projectes inclouen 21 parcs eòlics i solars i més de 50 teulades solars instal·lades en centres de distribució i centres de classificació a tot el món.

Amazon també impulsa una nova web sobre sostenibilitat que informa dels seus compromisos i iniciatives. La web inclou informació sobre l’empremta de carboni d’Amazon i altres mètriques que monitoren el progrés que la companyia està fent. Un altre dels programes que fomenten els objectius sostenibles és ‘shipment zero’, dirigit que tots els enviaments siguin neutres en emissions de carboni, amb un 50% de la reducció aconseguida per al 2030. 

Temes:

Amazon Energia