Fals autònom

Nova sentència contra Glovo a Barcelona: readmissió i 3.000 euros per a un 'rider'

Un jutjat de la capital catalana considera acreditada la relació de fals autònom que imperava entre l'empresa de repartiment i el repartidor

zentauroepp48368915 barcelona 28 05 2019  sociedad repartidores de glovo deliver190606200030

zentauroepp48368915 barcelona 28 05 2019 sociedad repartidores de glovo deliver190606200030 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Nova sentència contra el model laboral de Glovo. Aquesta ha sigut a Barcelona i ja sumen deu les resolucions judicials contràries al sistema organitzatiu d’autònoms mitjançant el qual funciona l’empresa digital de repartiment a tot Espanya, davant vuit de favorables. La sentència, a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, està datada del 18 de novembre, i condemna Glovo a reconèixer com a assalariat el ‘rider’ afectat, readmetre’l a l’empresa i pagar-li una indemnització de 3.050,11 euros. Fonts de la companyia ja han avançat que recorreran la sentència.

Notícies relacionades

El cas que ha originat la sentència arriba al jutjat social número tres de la capital catalana, després de la denúncia d’un repartidor de la plataforma, que actuava sota la fórmula d’autònom fins que Glovo va decidir finalitzar la seva relació econòmica amb ell. El magistrat del tribunal barceloní ha considerat acreditada la relació de fals autònom que lligava el repartidor amb la companyia. La defensa l’ha assumit Baset Advocats, com a representant de la plataforma sindical Free Riders.

Fonts de la companyia han reiterat el seu convenciment en la legalitat del seu model i «que la relació que uneix els repartidors amb la plataforma s’ajusta plenament a la legalitat». «Una vegada més, tornem a sol·licitar un marc regulatori que garanteixi la seguretat jurídica dels treballadors de plataformes digitals, en lloc de la judicialització constant dels casos», han afegit aquestes mateixes fonts.