FARMACÈUTIQUES

Grifols tanca «en temps rècord» el refinançament del seu deute per 5.800 milions

GRAFCAT9519. SANT CUGAT (BARCELONA), 24/05/2019.- Los consejeros delegados de Grifols, Raimon Grifols (i) y Víctor Grifols Deu (d), al inicio de la Junta General de Accionistas de la multinacional catalana de hemoderivados que se celebra este viernes en Barcelona con puntos de interés como la expansión internacional de la compañía en China y los resultados de su ensayo clínico para ralentizar la evolución del Alzheimer. EFE/Toni Albir

GRAFCAT9519. SANT CUGAT (BARCELONA), 24/05/2019.- Los consejeros delegados de Grifols, Raimon Grifols (i) y Víctor Grifols Deu (d), al inicio de la Junta General de Accionistas de la multinacional catalana de hemoderivados que se celebra este viernes en Barcelona con puntos de interés como la expansión internacional de la compañía en China y los resultados de su ensayo clínico para ralentizar la evolución del Alzheimer. EFE/Toni Albir / Toni Albir (EFE)

2
Es llegeix en minuts

Grifols ha conclòs «en temps rècord» el procés de refinançament del seu deute ‘senior secured’ per 5.800 milions iniciat el 28 d’octubre del 2019, segons ha anunciat la companyia farmacèutica aquest divendres en un comunicat. Segons l’empresa, el procés de refinançament ha tingut una «excel·lent acceptació als mercats de capital internacionals que valoren molt positivament» la gestió i la política de creixement i expansió global de Grifols. L’operació arriba en un moment crucial en què dominava cada vegada més la caiguda de beneficis, pel qual la renegociació de les condicions d’endeutament i la reducció de les despeses financeres és oportuna i li permet beneficiar-se de l’evolució baixista dels tipus d’interès el 2019.

La companyia manté com a prioritats estratègiques la disciplina financera, la reducció dels nivells d’endeutament i el manteniment d’una robusta posició de liquiditat. Per al director financer de la farmacèutica, Alfredo Arroyo, «el sòlid acompliment econòmic de Grifols, les perspectives de creixement a llarg termini i les bones condicions dels mercats de capital» han permès tancar aquest procés de refinançament en temps rècord, aconseguint unes condicions realment avantatjoses.

«La nova estructura permet optimitzar l’exposició a les diferents monedes, reduir el risc a pujades de tipus d’interès en el futur i allargar els terminis de venciment mitjà per sobre de set anys», ha afegit. La col·locació del deute assegurat sènior ha comptat amb excel·lent acceptació per part dels mercats internacionals de capitals, superant les condicions financeres inicials; fet que ha permès millorar el cost mitjà del deute, que se situa en el 2,8%.

Fruit de l’aplicació de l’IFRS 9 ‘Instruments Financers’, Grifols obtindrà un impacte comptable positiu en el seu resultat financer del quart trimestre del 2019 per un import net d’aproximadament 50 milions d’euros. L’import total del deute subjecte a aquest procés ascendeix a uns 5.800 milions d’euros, i el nou finançament comprèn un finançament sindicat a llarg termini amb inversors institucionals amb un tram Term Loan B (TLB o Tram B) per un import de 2.500 milions de dòlars i 1.360 milions d’euros; comprèn l’emissió d’un bo corporatiu en euros per import de 905 milions d’euros i venciment en el 2025 i 770 milions d’euros i venciment en el 2027 (Senior Secured Notes). Addicionalment, s’ha ampliat la línia de crèdit ‘revolving’ multidivisa no disposada i sindicada pels bancs per un import total de 500 milions de dòlars. 

Notícies relacionades

Grifols va registrar un benefici net de 432,4 milions d’euros fins al setembre, el 9,6% menys en comparació amb el mateix període del 2018. Segons el grup, els resultats van ser conseqüència de l’impacte en l’evolució dels tipus d’interessos i el canvi de normativa comptable. 

Precisament aquesta setmana, Grifols ha firmat una aliança estratègica i d’intercanvi accionarial amb la firma líder a la Xina en el sector de productes plasmàtics. Segons l’acord, Grifols controlarà el 26,2% de Shanghai RAAS (drets econòmics i de vot) a canvi d’una participació no majoritària (45% de drets econòmics i 40% de vot) a Grifols Diagnostic Solutions (GDS), filial 100% de Grifols. Es tracta de la primera transacció realitzada a la Xina mitjançant intercanvi accionarial (swap) entre una companyia estrangera (GDS) i una companyia cotitzada xinesa no controlada per l’Estat i suposa un reconeixement en l’expansió de Grifols a la Xina. La transacció no requereix cap font de finançament extern. La valoració de GDS en el moment de firmar l’acord era de 4.279 milions de dòlars, i el preu per cada acció de Shanghai RAAS, de 7,50 RMB. Segons aquestes xifres, l’intercanvi accionarial seria d’uns 1.550 milions d’euros. 

Temes:

Grifols