Salaris

¿Quin és i quant guanya l'ofici més ben pagat a Catalunya?

El sector bancari ofereix els salaris més elevats a nivell directiu, amb una mitjana de 300.000 euros bruts a l'any, segons Adecco

¿Quin és i quant guanya l'ofici més ben pagat a Catalunya?

FERRAN NADEU

Es llegeix en minuts

Gabriel Ubieto

La banca sempre guanya, segons diu la dita, i els banquers són els que guanyen més, segons reflecteixen les dades publicades aquest dimarts per la consultora Adecco. El director general d’una entitat bancària és la professió més ben pagada actualment a Catalunya i aquells que ostenten aquest càrrec reben anualment de salari brut uns 300.000 euros. Així ho recull l’informe de l’entitat, partint de l’anàlisi de les 420 posicions millor pagues de 14 sectors econòmics diferents.

Et pot interesar

Les posicions directives són, com era previsible, les millors remunerades i entre aquestes destaquen els consultors de finances, els informàtics o 'techies' (en argot), els advocats i els directors comercials de la banca i les companyies d’assegurances. Totes aquestes professions guanyen de mitjana entre 200.000 i 250.000 euros bruts al mes en salari. Unes remuneracions que no inclouen plusos o beneficis empresarials.

En la segona escala salarial se situen els directius de vendes i màrqueting, així com els directius del sector 'retail' o venda a l’engròs. Aquests, segons les dades d’Adecco, arriben als 150.000 euros bruts a l’any. I en una tercera escala salarial hi ha les primeres espases del sector turístic, que malgrat ocupar el 10% de la població activa a Espanya i aportar el 8% del PIB és el sector que ofereix els salaris més baixos, a nivell directiu, a Catalunya. Aquests salaris oscil·len de mitjana entre els 60.000 i els 80.000 euros bruts anuals.