reaccions als disturbis

Foment exigeix al Govern que deixi d'encoratjar les mobilitzacions

La patronal catalana condemna la violència i alerta dels riscos per a l'economia i la projecció internacional de Barcelona

GRAFCAT6663. BARCELONA, 01/04/2019.- El presidente de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre (c), junto a la vicepresidenta, Virginia Guinda (i), y el secretario, David Tornos (d), durante la presentación de las propuestas de carácter económico, fiscal y empresarial que la patronal catalana hará llegar a los principales partidos que concurren en las elecciones generales del 28 de abril. EFE/Alejandro García

GRAFCAT6663. BARCELONA, 01/04/2019.- El presidente de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre (c), junto a la vicepresidenta, Virginia Guinda (i), y el secretario, David Tornos (d), durante la presentación de las propuestas de carácter económico, fiscal y empresarial que la patronal catalana hará llegar a los principales partidos que concurren en las elecciones generales del 28 de abril. EFE/Alejandro García / Alejandro Garcia (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Foment del Treball exigeix al Govern que deixi d’encoratjar les protestes i presad’infraesctructures estratègiques. En un comunicat després dels disturbis d’ahir i després que el president Quim Torra s’afegís avuiQuim Torra a la marxa que des de Girona s’encamina cap a Barcelona, reclama «responsabilitat de les institucions públiques, partits polítics i els seus líders».

Segons el parer de la patronal catalana presidida per Josep Sánchez Llibre «animar les mobilitzacions, les protestes ciutadanes i l’ocupació d’infraestructures estratègiques des de la Generalitat de Catalunya, que té el deure i l’obligació, a més de preservar la seguretat ciutadana i el normal funcionament dels serveis públics, representa una extrema contradicció que deriva en la confrontació entre manifestants i els cossos de seguretat».

Notícies relacionades

L’organització empresarial reclama que és «urgent i necessari corregir aquesta anomalia i que els seus màxims representants rectifiquin des del més escrupolós respecte a la legalitat».

A més de condemnar la violència, Foment alerta del risc de deteriorar l’activitat econòmica i la projecció internacional de Barcelona.