comerç internacional

La Xina confirma un acord inicial amb els EUA

El gegant asiàtic es compromet a comprar carn i productes agrícoles nord-americans

donald-trump-oficina-oval-afp

donald-trump-oficina-oval-afp

1
Es llegeix en minuts

El Govern de la Xina ha reconegut que les afirmacions per part de representants dels Estats Units (EUA) que els dos països havien arribat a un acord inicial per resoldre la guerra comercial dels últims mesos s’ajusten a la realitat, segons ha confirmat el Ministeri d’Afers Estrangers de la Xina.

«Els Estats Units estan parlant de la situació real i és consistent amb el que sabem», ha reconegut en roda de premsa el portaveu del Ministeri d’Afers Estrangers de la Xina, Geng Shuang, al ser qüestionat sobre l’anunci nord-americà que les dues parts havien arribat a un acord sobre la primera fase de les converses.

En aquest sentit, el funcionari xinès ha assegurat que els dos països «són unànimes» quant a la qüestió d’arribar a un acord econòmic i comercial. «No hi ha diferències», ha assenyalat. «Aquest acord econòmic i comercial serà molt significatiu, beneficiós per a la Xina, els EUA i el món, i beneficiós per a l’economia, el comerç i la pau», ha afegit.

Notícies relacionades

D’altra banda, qüestionat sobre l’anunci que la Xina incrementarà les seves compres agrícoles als EUA, el portaveu xinès ha explicat que les companyies xineses compren els productes agrícoles nord-americans de manera independent i d’una manera orientada al mercat d’acord amb les necessitats domèstiques, assenyalant que «la Xina accelerarà l’adquisició de productes agrícoles nord-americans».

Segons dades preliminars, les empreses xineses havien adquirit des de començament d’any 20 milions de tones de soja, 700.000 tones de carn de porc, 700.000 tones de melca, 230.000 tones de blat i 320.000 tones de cotó procedents dels EUA.