reaccions

El Cercle reclama diàleg i rebutja les vagues i mesures com aplicar el 155

L'organisme econòmic espera que la sentència sobre el procés serveixi de «punt d'inflexió» per a una etapa dominada per la política

L'entitat rebutja les mesures contra l'activitat econòmica però també el bloqueig polític i la polarització de les posicions

zentauroepp49939946 economia 19 09 2019 reuni n javier faus president del cercle190919213619

zentauroepp49939946 economia 19 09 2019 reuni n javier faus president del cercle190919213619

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Cercle d’Economia reclama que la sentència ha de suposar «un punt d’inflexió» a partir del qual «la política ha d’assumir el seu paper insubstituïble». En un comunicat després de la resolució del Tribunal Suprem, l’organisme presidit per Javier Faus, a més d’apel·lar a la «serenitat» i a la «llibertat d’expressió», reclama un compromís «per consensuar una proposta que, lluny de posicions maximalistes, reuneixi la majoria de la ciutadania que creï en la moderació i l’entesa».

En la mateixa nota, l’entitat, la junta directiva de la qual ja va mostrar al president Quim Torra la seva oposició a posicions unilateralistes o rupturistes, respecta la decisió de la Justícia i insisteix en la seva aposta per «una sortida política basada en el diàleg, sempre dins de la legalitat i en defensa de l’autogovern de Catalunya».

El Cercle reconeix «la càrrega emocional i el sofriment que comporta la privació de llibertat per a les persones jutjades i per a les seves famílies». Segons el parer del Cercle «és el moment de reiniciar el diàleg insitucional amb voluntat de protegir, dignificar i reforçar l’autogovern de Catalunya».

Política en majúscules

En la seva nota, l’entitat apel·la a respectar les ideologies, la legalitat i la pluralitat política i «fer política en majúscules». «Catalunya requereix solucions polítiques amb urgència. No podem continuar acceptant la paràlisi,l’immobilisme  i la cronificació d’un problema que és eminentment polític i que persisteix».

Notícies relacionades

El Cercle destaca la seva oposició «contra les posicions que promoguin la desobediència o la paralització de l’activitat econòmica». Però al seu torn, apel·la a «abandonar posicions que convidin al bloqueig, la polarització ol’aplicació de mesures que limitin l’autogovern de Catalunya», com l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

«Malgrat les hores greus que vivim, greus i tristos, apel·lem a treballar en projectes col·lectius en benefici d’una societat més competitiva i cohesionada, més justa i més oberta», conclou.