Fallida de Thomas Cook

El grup espanyol Wamos compra Neckermann, filial belga de Thomas Cook

La matriu de Nautalia es converteix en la primera companyia espanyola a sortir al rescat del turoperador trencat

Wamos mantindrà els 200 empleats i l'equip directiu que formen l'agència de viatges belga

zentauroepp50014063 a grounded airplane with the thomas cook livery is seen at m190923105001

zentauroepp50014063 a grounded airplane with the thomas cook livery is seen at m190923105001 / PHIL NOBLE

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El grup espanyol Wamos ha comprat l’agència de viatges Neckermann, el negoci ‘retail’ de Thomas Cook a Bèlgica, per incorporar-lo a Nautalia Viajes, segons ha informat l’empresa en un comunicat. Així, el grup es converteix en la primera companyia espanyola que surt al rescat de part del turoperador britànic en fallida.

Neckermann, especialitzada en el segment vacacional, viatges d’incentius i creuers, es va declarar insolvent immediatament després del’anunci de la fallida de Thomas Cook que va suposar la cancel·lació de milers de reserves i va deixar tirats per Europa 140.000 turistes britànics que estaven de vacances en aquell moment.

L’agència de viatges belga compta amb una facturació de 150 milions i prop de 200 empleats que passaran a formar part del grup Wamos, que té una facturació de 1.300 milions d’euros i ocupa 2.300 persones als seus centres d’Espanya i Portugal. Així, segons expliquen des de la companyia espanyola, la seva intenció passa per mantenir tant els empleats coml’equip directiu de la companyia belga.

Amb l’adquisició d’aquesta filial del turoperador trencat, Wamos amplia la seva expansió internacional que va començar fa tres anys a Portugal –a l’adquirir les agències Top Atlàntic i Geostar– amb 61 nous punts de venda físics a Bèlgica. A més, la matriu de Nautalia reforça la seva aposta per la turoperació i l’especialització del producte. A més de les dues agències portugueses i la nova belga, el grup Wamos compta ambl’aerolínia  Wamos Air, els turoperadors Wamos Tours, Wamos Circuitos i l’agència de viatges Nautalia.

Notícies relacionades

Pel president executiu del grup Wamos, Eduardo Montes, aquesta compra suposa «l’aposta decidida pelcreixement orgànic i inorgànic» per convertir-se, des d’Espanya, «en el grup de referència en el turisme mundial». «Neckermann aporta i contribueix a consolidar el negoci del turisme de qualitat pel qual apostem, davant de les noves exigències dels clients i amb la vocació d’oferir molt més que un trasllat», afegeix.

En la mateixa línia, el conseller delegat de Nautalia, Rafael García Garrido, assenyala que amb aquesta adquisició passen a ser «un delsprincipals líders de distribució d’Europea». «Estic molt content que un equip directiu amb l’experiència i coneixement que té Neckermann formin part del Grup Wamos», conclou.

Temes:

Turisme