Tour Vital, exfilial alemanya de Thomas Cook, presenta concurs de creditors

L'agència ha cancel·lat la majoria de reserves fins al 30 de setembre

zentauroepp50014977 thomas cook190923114037

zentauroepp50014977 thomas cook190923114037 / JAIME REINA

1
Es llegeix en minuts

El petit turoperador alemany Tour Vital, filial del gegant britànic Thomas Cook, ha fet fallida seguint la línia de l’empresa matriu, l’enfonsament de la qual ha provocat un terratrèmol a tot el sector turístic. Mitjans alemanys van difondre aquest dissabte l’inici del concurs de creditors d’aquesta empresa de Colònia (oest d’Alemanya), arran d’un comunicat d’un tribunal de primera instància d’aquesta ciutat alemanya.

Tour Vital pertanyia fins fa un any al grup Thomas Cook, quan va ser venuda a un fons inversor holandès. L’agència alemanya continuava, no obstant, mantenint una estreta cooperació comercial amb la britànica i no ha pogut superar la seva fallida.

L’empresa indica en la seva pàgina web –on tota la seva oferta ha sigut substituïda amb el comunicat de la fallida– que «les condicions marc al mercat turístic» són la causa del cessament de la seva activitat.

Venda de viatges interrompuda

La venda de viatges s’ha interromput, explica Tour Vital, i s’han cancel·lat la gran majoria de les reserves fins al 30 de setembre. Insta a posar-se en contacte amb l’empresa d’assegurances Zuric. Tour Vital oferia creuers i viatges organitzats a països com Austràlia, Tailàndia i la Xina.

Notícies relacionades

La fallida de Thomas Cook, el turoperador més antic del món, ha deixat encallats a 600.000 turistes per tot el món i provocat una cadena de fallides al sector.

Diverses empreses s’han vist afectades a Alemanya. El Govern alemany ha concedit un crèdit pont de 380 milions d’euros a l’aerolínia Condor, que treballava també amb Thomas Cook, perquè pugui superar potencials problemes de liquiditat a curt termini.

Temes:

Turisme