SEGONS INVERCO

Els fons d'inversió van registrar fins al setembre una rendibilitat rècord superior al 5,5%

Bitllets de 50 euros.

Bitllets de 50 euros.

1
Es llegeix en minuts

Els fons d’inversió a Espanya van registrar al setembre una rendibilitat positiva del 0,69%, cosa que suposa un guany acumulat en els nou primers mesos de l’any superior al 5,5%, la xifra més gran fins al setembre de tota la sèrie històrica. Segons les últimes estadístiques publicades per l’Associació d’Institucions d’Inversió Col·lectiva i Fons de Pensions (Inverco), totes les categories van experimentar rendiments positius al mes, a excepció d’aquelles amb més exposició a renda fixa de llarga durada, que es van mantenir planes o lleugerament negatives.

D’aquesta manera, després dels dubtes generats a l’agost, els mercats financers van recuperar al setembre la tendència positiva de mesos anteriors i van tancar el trimestre amb rendiments positius als principals índexs borsaris. Va destacar en aquest cas l’índex de referència espanyol Ibex 35, que va experimentar al setembre una rendibilitat positiva superior al 4%, si bé la resta d’índexs també van registrar rendiments positius.

En l’acumulat de l’any, totes les categories acumulen rendibilitats positives, i són els fons de renda variable internacional els que més revalorització registren el 2019 (més del 13% en només nou mesos), i algunes superen el 18%.

Estalvi

En el seu conjunt, el patrimoni de la inversió col·lectiva, tant de fons com de societats, va experimentar al setembre un increment de 2.092 milions d’euros i es va situar en 485.656 milions, cosa que suposa un increment del 6,7% a l’any (+30.680 milions).

Notícies relacionades

El patrimoni dels fons d’inversió es va incrementar un 0,7% al setembre, fins als 270.651 milions d’euros. En els nou primers mesos del 2019, els fons d’inversió acumulen un creixement del 5,1%, cosa que es tradueix en 13.136 milions més que el desembre del 2018.

Respecte de les noves subscripcions i reemborsaments, els fons van mantenir un comportament pla i van registrar en el novè mes de l’any subscripcions netes per valor de 155 milions d’euros. Des de gener, acumulen reemborsaments nets per valor de 82 milions d’euros.

Temes:

Bancs