diàleg social

Les patronals demanen al Govern negociar l'alça del salari mínim

Valerio recorda que hi pot haver acord «total, parcial o desacord»

zentauroepp50312963 madrid  09 10 2019  economia  el presidente de la ceoe anton191009104359

zentauroepp50312963 madrid 09 10 2019 economia el presidente de la ceoe anton191009104359 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE), Antonio Garamendi, i el de la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (Cepyme), Gerardo Cuerva, han traslladat al Govern que és «molt millor» apujar el salari mínim interprofessional (SMI) dins del marc de l’acord i del diàleg social.

Així ho han assenyalat durant un Esmorzar Informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum, on, per al·lusions, la ministra de Treball en funcions, Magdalena Valerio, s’ha mostrat disposada al diàleg, però ha ressaltat que hi pot haver acord «total, parcial o desacord».

En aquesta línia, el president de la patronal ha recordat que patronal i sindicats van firmar el IV Acord per a l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AENC) que estableix un salari mínim de conveni de 1.000 euros mensuals.

«Creiem en la negociació col·lectiva i a Espanya s’estan firmant grans convenis, que són els que donen la pau social al país», ha afegit, després d’afirmar que la millor infraestructura per a Espanya és el diàleg. «Creiem profundament en el diàleg tripartit», ha remarcat.

Així, ha apuntat que en l’àmbit bipartit, amb les organitzacions sindicals, s’estan tractant quatre grans temes (ocupació, indústria, digitalització i formació), «independentment del que passi amb l’Administració».

Notícies relacionades

Per la seva banda, el president de Cepyme ha deixat clar que tot i que la pujada de l’SMI és competència del Govern, «el millor és que la pujada quedi emmarcada dins de l’acord i el diàleg social» amb empresaris i sindicats, en lloc de prendre decisions «unilateralment».

Valerio, per la seva banda, ha assegurat que s’ha de recuperar l’esperit de diàleg dels Pactes de la Moncloa i que s’ha d’intentar aquest acord. «Diàleg i diàleg per arribar a més acords», ha postil·lat.