economia digital

King instal·la 600 treballadors en una nova seu al 22@

Les oficines de Barcelona són les segones més grans de la companyia després de les d'Estocolm

La firma és el principal ocupador del sector dels videojocs a Catalunya

zentauroepp50336000 economa jan wedeking directivo de la empresa king191010192517

zentauroepp50336000 economa jan wedeking directivo de la empresa king191010192517 / DANIAZNAR

1
Es llegeix en minuts
Guillem Tapia

King, l’estudi de videojocs creador de Candy Crush, ha inaugurat la seva nova seu a Barcelona al districte tecnològic del 22@ La firma s’instal·la en unes oficines de 6.700 metres quadrats, que allotjaran més de 600 treballadors repartits en 6 plantes en un edifici propietat de Colonial. D’aquesta manera la companyia reuneix tota la seva plantilla en un mateix espai, ja que fins ara els empleats de King a la capital catalana estaven repartits en diferents edificis a l’avinguda de Tarradellas. A més, les noves instal·lacions tenen capacitat per a fins a 700 persones, de manera que l’empresa té marge per continuar creixent si fos necessari.

A la nova seu es duen a terme totes les tasques pròpies del desenvolupament d’un joc. Això implica la conceptualització –establir regles i objectius–, el procés artístic i la programació dels videojocs. «Barcelona s’ha convertit en un veritable hub de la indústria del videojoc. Això significa que hi ha moltes companyies competint pel talent, però, alhora, també suposa que a la ciutat hi ha molts treballadors qualificats», explica Jan Wedekind, directiu responsable de continguts de King. No obstant, entre els 600 treballadors també hi ha professionals de les àrees de màrqueting, finances, serveis tècnics i recursos humans que no estan directament relacionats amb la parcel·la creativa del negoci de King.

Notícies relacionades

La firma britànica va desembarcar a Barcelona el 2012 i des d’aleshores el seu creixement ha sigut exponencial. En 7 anys la companyia ha incrementat la seva plantilla dels 25 treballadors inicials fins als 600 actuals. L’aposta de King per la capital catalana és clara, fins al punt que les oficines de Barcelona són les segones més grans de la multinacional després de les d’Estocolm. L’empresa ocupa un total de 2.000 persones en 10 localitzacions internacionals diferents, té una comunitat d’usuaris formada per més de 258 milions de jugadors i el 2018 va facturar 2.086 milions de dòlars i va obtenir 750 milions de beneficis. Des de l’any 2016 King pertany al grup Activision Blizzard.

La indústria a Catalunya

La inauguració de la seu ha comptat amb la participació de la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacon, que ha aprofitat per presentar algunes dades del sector. Actualment hi ha 140 empreses i 2.900 treballadors en la indústria del videojoc a Catalunya. King, amb els seus 600 treballadors, és el principal ocupador del sector.