adquisició

Hays Travel comprarà 555 oficines de Thomas Cook al Regne Unit

La firma britànica ja ha contractat 421 empleats del turoperador fallit

zentauroepp50014795 thomas cook190923120421

zentauroepp50014795 thomas cook190923120421 / KAI PFAFFENBACH

1
Es llegeix en minuts

L’agència independent de turisme Hays Travel ha informat que comprarà les 555 oficines de Thomas Cook al Regne Unit, el turoperador britànic que va fer fallida el mes de setembre passat.

Hays Travel, amb seu a la localitat anglesa de Sunderland i amb 190 oficines en aquest país, ja ha contractat 421 empleats que treballaven per a Thomas Cook i també ha ofert ocupació a la tripulació de l’aerolínia Thomas Cook Airlines.

«Això representa un pas important en el procés de liquidació, mentre busquem aprofitar els actius de la companyia», va assenyalar David Chapman, encarregat d’administrar els béns de la firma.

Per la seva part, John i Irene Hays, director gerent i presidenta, respectivament, de Hays Travel, van assenyalar que Thomas Cook –amb 178 anys d’història– va ser una «marca molt estimada que ocupava persones amb talent. Tenim ganes de treballar amb molts d’ells».

Repatriació

L’Autoritat d’Aviació Civil (CAA), responsable d’atendre els clients afectats per la fallida, ja ha completat la repatriació de les més de 100.000 persones que estaven de vacances quan l’empresa va trencar el 23 de setembre.

Aquesta operació, coneguda com a ‘Matterhorn’, ha sigut el dispositiu de repatriació de britànics més gran en temps de pau, la qual cosa ha donat una idea de la magnitud de la caiguda de Thomas Cook.

Notícies relacionades

Thomas Cook va entrar en suspensió de pagaments el passat 23 de setembre al no obtenir els fons addicionals de 200 milions de lliures (227 milions d’euros) que li exigien els bancs –com el RBS i el Lloyds– per afrontar els mesos d’hivern, cosa que va deixar un forat de més de 3.000 milions de lliures (3.370 milions d’euros).

El Govern britànic ha establert una investigació per depurar responsabilitats en la fallida del grup vacacional, que ha deixat milers de persones afectades a tot el món.

Temes:

Turisme