13 jul 2020

Anar al contingut

ESTUDI DE PwC

Gairebé la meitat dels espanyols prefereixen pagar en efectiu

El 58% dels consumidors europeus no estan disposats a compartir les seves dades bancàries a canvi de beneficis

EL PERIÓDICO

Gairebé la meitat dels espanyols prefereixen pagar en efectiu

Jorge Ortiz

El 49% dels consumidors prefereixen pagar les seves compres amb diners en efectiu. Segons un estudi realitzat per la consultora PwC, els consumidors europeus –i també els espanyols– continuen preferint l’efectiu a altres mitjans de pagament electrònics. Així es desprèn de l’informe ‘Construint un mercat de pagaments europeu viable’, elaborat per Strategy&, la consultora estratègica de PwC, a partir d’una enquesta a consumidors a 10 països de la Unió Europea, entre els quals hi ha Espanya.

Segons l’estudi, el 47% dels consumidors europeus prefereixen l’ús dels diners en efectiu a l’hora de fer els pagaments, abans que qualsevol altre mètode electrònic. Aquest percentatge és especialment elevat a Alemanya (61%), Àustria (61%) i Suïssa (60%). A Espanya, gairebé la meitat dels consumidors entrevistats (49%) prefereixen pagar les compres en metàl·lic. Només al Regne Unit (29%), Holanda (26%) i Suècia (20%) aposten per altres formes de pagament alternatives als diners.

PwC destaca que el mercat europeu de mitjans de pagament és un sector molt fragmentat, amb 15 sistemes nacionals i amb un gran nombre d’especificacions i exigències per país en matèria de funcionament i d’identitat, factor que és un obstacle per a la implantació de les targetes de crèdit. 

El 58% dels consumidors europeus entrevistats no estan disposats a compartir les seves dades bancàries a canvi de beneficis, element que ha de ser tingut en compte per les entitats financeres per desenvolupar els seus plans de negoci. 

Temes: Empreses