emprenedors

El Sabadell ha finançat amb 240 milions 'start-ups' en 5 anys

El banc ha incorporat un total de 75 projectes empresarials a través dels seus vehicles d'inversió

zentauroepp46788875 josep oliu190201135117

zentauroepp46788875 josep oliu190201135117 / Emilio Naranjo

1
Es llegeix en minuts

Banc Sabadell ha aportat finançament bancari a empreses innovadores i tecnològiques per un valor superior als 240 milions d’euros en els últims cinc anys, i actualment compta amb més de 3.000 clients d’aquest segment, segons ha informat en un comunicat.

El president del banc, Josep Oliu, ha destacat durant la seva intervenció en el South Summit que la col·laboració entre empreses i ‘start-ups’ «no només és possible, sinó que és necessària per a tots dos».

Oliu ha apuntat que l’arribada de les noves tecnologies està canviant el món empresarial, per la qual cosa les propostes de valor tradicionals «han d’evolucionar». «Ser innovador, saber anticipar el canvi i oferir solucions diferenciades és la clau de l’èxit», ha assenyalat.

Banc Sabadell ha incorporat 75 empreses emergents a la seva cartera gràcies a la gestió dels seus tres vehicles d’inversió –BStartup 10 en etapa llavor, Sabadell Capitals de Risc en etapes posteriors i Innocells que fa inversions estratègiques (‘Corporate Venture’)–, ha adquirit dos ‘fintechs’ i ha desenvolupat diverses ‘start-ups’ des de zero internament.

«Ser a prop d’aquest entorn ens ajuda a continuar impulsant la nostra pròpia transformació per poder adaptar-nos al comportament canviant del client, les noves tecnologies i les noves regulacions», ha afirmat el president de Sabadell.

Notícies relacionades

En la trobada global d’innovació que connecta ‘start-ups’, inversors i corporacions i que se celebra a Madrid des d’aquest dimecres i fins divendres també ha participat la directora de BStartup, Yolanda Pérez, que ha destacat que «l’enorme evolució de l’ecosistema financer no és una limitació, sinó una oportunitat per a les entitats tradicionals».

«A través de diferents estratègies i eines d’innovació, estem col·laborant activament amb l’ecosistema tecnològic per impulsar tant la innovació interna com l’externa», ha afegit.