Patronal

Garamendi demana més inversió pública en la indústria per pal·liar la desacceleració

El president de la CEOE considera clau un sector secundari fort, per reduir l'atur i incentivar l'ocupació estable

zentauroepp50151064 eco faine garamendi190930195317

zentauroepp50151064 eco faine garamendi190930195317 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha exigit a l’Administració una inversió pública més gran per alsector industrial espanyol, amb l’objectiu de minimitzar els efectes de la desacceleració que està vivint l’economia espanyola. «No podem parlar de crisi», ha afirmat el líder patronal, que sí que va insistir, a sis setmanes de les segones eleccions generals en un any, en la necessitat d’un Govern estable per poder garantir aquesta despesa pública més gran, via uns nous Pressupostos. Així ho ha manifestat en una jornada aquest dilluns al Cercle Financer de La Caixa, a Barcelona, al qual han assistit una desfilada d’autoritats, com el president de la Generalitat, Quim Torra, o la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

Notícies relacionades

Garamendi ha lloat les bonances d’un sector secundari fort per a l’economia i ha afirmat que «on hi ha indústria, no hi ha atur i on hi ha indústria hi ha ocupació estable». I per a això va assenyalar com a element clau un acompanyament des del sector públic per la via de la inversió i les polítiques actives. El president de la CEOE va remarcar que els últims Pressupostos Generals de l’Estat vigents, aprovats pel PP el 2017, dediquen l’1,5% del PIB al recolzament de la indústria i el Tractat de Lisboa, ratificat pels estats membres de la Unió Europea, recomana el 3%. El líder patronal va insistir en l’especial necessitat d’enfortir qüestions com les subvencions a l’energia o la inversió en R+D+I en un moment de desacceleració global i alta internalització del teixit industrial espanyol. «Hem passat de 50.000 a 200.000 les empreses que tenen presència a l’exterior, la qual cosa significa que encara depenem més del que passa al món», va declarar.

En aquest sentit, ha realitzat una crida a les forces polítiques que es presenten a les eleccions del pròxim 10 de novembre a permetre «un Govern estable i uns [nous] pressuposats, el país ho necessita», ha declarat. El que ha considerat que no aporta a aquesta estabilitat és la convocatòria de vaga general a Catalunya anunciada aquest mateix dilluns pel sindicat independentista Intersindical CSC per al pròxim 11 d’octubre. «Els problemes no es resolen fent vagues, per a això hi ha les taules de negociació», va declarar; qualificant el diàleg social com «la millor infraestructura d’aquest país».