sector financer

La CECA aportarà fins a 45.000 milions en crèdit a les empreses de la CEOE

L'associació de les caixes i la patronal subscriuen un acord de finançament en condicions preferents

fds

fds

1
Es llegeix en minuts
P. A.

L’associació de les antigues caixes d’estalvi, la CECA, i la patronal CEOE han subscrit un acord pel qual les entitats financeres de la primera organització s’han compromès a finançar amb fins a 45.000 milions d’euros durant un any les empreses associades a la segona. Aquests bancs oferiran condicions «preferents» i informaran les companyies mitjançant pàgines web específiques i línies d’atenció especialitzada.

El pacte ha sigut firmat aquest dilluns pels presidents de les dues organitzacions, Isidre Fainé i Antonio Garamendi, respectivament, a Barcelona, coincidint amb la conferència oferta pel segon al Cercle Financer de La Caixa. La CEOE, que s’ha compromès a difondre l’acord entre els seus associats, representa unes tres milions d’empreses i autònoms, entorn del 92% del total a Espanya.

Les empreses espanyoles tenen concedits uns 138.000 milions d’euros en crèdits bancaris actualment, amb la qual cosa els 45.000 milions suposen gairebé un terç d’aquesta quantitat. Això no implica que el saldo pugi en aquesta proporció, ja que part dels préstecs vigents s’amortitzen i part dels que concediran les entitats de la CECA seran refinançaments i renovacions de línies de finançament. 

Cas a cas

Notícies relacionades

Cada entitat avaluarà cada petició de crèdit per part de les empreses i fixarà les condicions particulars en funció dels factors habituals, com l’activitat, la solvència i el termini d’amortització. La CECA i la CEOE crearan una comissió de seguiment per supervisar el grau de compliment del pacte i que les condicions dels crèdits siguin efectivament preferents, és a dir, millors de les que les entitats oferien o proposin a empreses no integrants de la gran patronal.

La CECA, d’altra banda, ha difós un informe encarregat a KPMG sobre l’impacte dels seus associats en l’economia. L’estudi estima aquesta contribució directa, indirecta i induïda en 22.173 milions d’euros, una xifra equivalent a l’1,9% del PIB espanyol i al 53,7% de l’aportació del total del sector financer a l’economia.