INDÚSTRIA

General Cable tanca les seves dues plantes a Catalunya i acomiada 600 treballadors

L'empresa dedicada a la fabricació de cables de telecomunicació inicia la clausura de les seves fàbriques a Manlleu i Montcada i Reixac

zentauroepp50083665 eco manlleu190927173038

zentauroepp50083665 eco manlleu190927173038

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Grup General Cable ha anunciat la seva intenció de tancar les fàbriques que té a Manlleu i a Montcada i Reixac (Barcelona) i d’acomiadar els seus 600 empleats, segons ha informat CCOO en un comunicat. D’altra banda, fonts de l’empresa dedicada a la fabricació de cables de telecomunicació per a la indústria han rebaixat la xifra de treballadors afectats a 487 (334 a la planta de Manlleu i els 153 restants a la de Montcada i Reixac).

La direcció del grup ha informat d’aquests plans el comitè d’empresa i els sindicats en una reunió feta aquest mateix matí, justificant els tancaments per necessitats de reorganització a nivell del sud d’Europa, segons ha afegit el sindicat. El secretari general de CCOO d’indústria de Catalunya, José Antonio Hernández, ha explicat a EFE que la companyia té previst comunicar oficialment la presentació d’un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) la setmana que ve.

Notícies relacionades

General Cable es va fusionar el 2018 amb Prysmian, multinacional italiana líder mundial en fabricació de cable, que ja va prendre la decisió fa uns mesos de realitzar un ajustament de personal que va implicar el tancament d’una oficina a Barcelona.

A més de les plantes de Manlleu i Montcada, el grup compta amb fàbriques a Vilanova i la Geltrú, Santa Perpètua i Abrera, totes a Barcelona, i una altra a Santander, que no estan afectades per l’ERO.