KOIPE I CARBONELL

Deoleo cau en borsa després de l'anunci d'acord per a la reestructuració el deute

El 79% dels creditors subscriuen l'acord de creació de Nueva Deoleo

2
Es llegeix en minuts

Les accions de Deoleo han caigut en borsa després que la companyia anunciés a última hora d’ahir un acord per a la reestructuració del seu deute financer. En concret, els títols de la companyia propietària de marques d’oli com ara Koipe i Carbonell queien un 12,27% a les 10.58 hores, fins als 0,0586 euros. La caiguda va arribar a ser encara més gran, superant el 30% en els inicis de la sessió borsària.

Aquest dijous, Deoleo va anunciar un acord per a la reestructuració del deute financer, que arriba actualment als 574,9 milions d’euros, després que el 79% de les entitats creditores hagin subscrit un contracte de reestructuració.

L’acord contempla la creació d’una nova societat controlada al 51% pels accionistes de Deoleo, entre els quals destaquen CVC (56,4%), Fundació Bancària Unicaja (8,98%), CaixaBank, amb un 4,99%, i Kutxabank (4,84%). Aquests accionistes aportaran 50 milions a Deoleo a través d’una ampliació de capital que es destinarà a amortitzar deute. CVC, que garantirà fins a 40 milions de l’ampliació, controlarà al voltant del 30% de la nova Deoleo.

El restant 49% de les accions serà de les forquilles del deute. La capitalització d’aquest 49% suposarà l’entrada de fins a 283 milions d’euros en el capital social de la nova companyia, la qual cosa, unit als 50 milions d’euros de l’ampliació de capital, podria suposar una reducció del deute de fins a 333 milions d’euros.

La resta del deute actual, 242 milions d’euros, serà considerat com a deute sostenible i quedarà com a deute financer a llarg termini amb uns venciments ampliats de manera significativa respecte als actuals.

El consell d’administració va aprovar així proposar a la junta general d’accionistes l’execució d’aquesta operació, batejada com a operació Acordió, en el que l’ampliació comptarà amb dret de subscripció preferent per als actuals accionistes i que es realitzarà després d’una reducció del capital social a zero.

L’accionista majoritari de Deoleo, el fons CVC Capital Partners, ha acceptat donar suport a l’èxit de l’augment de capital, comprometent-se a assegurar fins a 40 milions d’euros de l’ampliació. L’execució d’aquesta operació Acordió comportarà la dissolució i liquidació de la societat emissora de participacions preferents, Deoleo Preferentes, i l’extinció d’aquests instruments financers. D’aquesta manera, Deoleo es compromet a aportar la totalitat dels seus actius i passius a una societat filial de nova creació que desenvoluparà el negoci i es dirà Nueva Deoleo.

Notícies relacionades

Després de concloure la reestructuració, les entitats financeres creditores passaran a controlar, en el seu conjunt, el 49% del negoci de Deoleo, mentre que els actuals accionistes que participin en l’ampliació de capital dinerària, i aquells nous que acudeixin en el seu cas, incloent-hi forquilles de participacions preferents, controlaran el 51% restant.

Juntament amb l’operació Acordió, es preveu que la companyia emeti ‘warrants’ a favor dels accionistes minoristes que tinguin reconegut dret de subscripció preferent en el marc de l’ampliació de capital.

Temes:

Alimentació