relleu

L'FMI confirma Georgieva com a directora gerent

La búlgara s'incorpora al càrrec l'1 d'octubre

49511388 601

49511388 601 / DOMINICK REUTER (AFP)

1
Es llegeix en minuts
AFP

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha confirmat aquest dimecres la búlgara Kristalina Georgieva com a nova directora gerent. Georgieva, que fins ara era consellera delegada del Banc Mundial i va ser vicepresidenta de la Comissió Europea, assumirà formalment el càrrec a partir de l’1 d’octubre, amb un mandat de cinc anys.

La búlgara substitueix la francesa Christine Lagarde, que deixa l’FMI per presidir el Banc Central Europeu (BCE) que durant els últims anys ha encapçalat Mario Draghi. Georgieva és la primera persona «d’una economia de mercat emergent» que dirigeix l’FMI des de la seva creació, el 1944, segons el mateix organisme.

Georgieva ha assegurat en un comunicat que és un «gran honor» per a ella assumir el càrrec de dirigir l’FMI, una «institució única» de la qual s’ha admès una «ferma creient». La búlgara s’ha compromès a seguir el mandat de l’FMI per «ajudar a garantir l’estabilitat de l’economia global i el sistema financer a través de la cooperació internacional». «El rol de l’FMI, des del meu punt de vista, mai ha sigut més important», va dir.

Notícies relacionades

Georgieva, que es convertirà en la dotzena directora general de l’FMI i la segona dona, va assegurar que el treball és una «gran responsabilitat» en un moment que el creixement econòmic «continua decebent, continuen les tensions comercials i el deute està a nivells històricament alts». Segons la búlgara, és necessari recolzar les polítiques monetàries, fiscals i estructurals però també gestionar temes com les desigualtats, els riscos climàtics i els canvis tecnològics.