empreses

Reestructuració a Renfe abans de la liberalització del tren

L'operadora crea una àrea nova per a l'AVE 'low cost' i l'àmbit internacional

El grup segrega els seus negocis de Renfe Viajeros en servei públic i servei comercial

zentauroepp46976570 barcelona 15 02 2019 barcelona retardos en cercanias o el ca190216230341

zentauroepp46976570 barcelona 15 02 2019 barcelona retardos en cercanias o el ca190216230341 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

Reestructuració a Renfe davant de la liberalització del tren que arribarà el desembre del 2020. La companyia ha decidit crear una nova àrea de negoci independent per desenvolupar el tren ’low cost’, avançar en l’expansió internacional de la companyia i reorganitzar la seva filial de viatgers.

Així, seguint les recomanacions de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), que reclamava més transparència a l’operadora, Renfe ha segregat Renfe Viajeros en dues àrees de negoci diferenciades. D’una banda, una serà l’encarregada dels trens de servei públic i per als quals rep subvencions estatals, com ara Rodalies i Regionals, que serà denominada Àrea de Rodalies i una altra per als trens AVE i llarga distància convencionals (Alta Velocitat i Altres Serveis Comercials).

A més, la companyia crearà una tercera àrea que estarà formada pels nous serveis: AVE ‘low cost’, així com la part d’operacions internacionals. L’encarregat de posar en marxa aquest nou projecte serà Félix Martín Merino, mentre que el responsable de l’Àrea de Negoci de Rodalies serà José Enrique Cortina, antic director de Servei Públic, i Sonia Araujo serà la directora d’Alta Velocitat i Altres Serveis Comercials.

Notícies relacionades

Cada una d’aquestes tres àrees de negoci tindrà compte de resultats propi i autonomia de gestió i planificació, segons explica la companyia en una nota interna. Així, a més de comptar amb una gestió més específica per a cada tipus de servei, Renfe complirà la recomanació feta per la CNMC de «separar els serveis comercials dels públics des del punt de vista comptable, organitzatiu i operatiu». En l’actualitat, Renfe Viajeros és una de les quatre societats filials de Renfe, juntament amb Renfe Mercancías, Renfe Fabricación i Mantenimiento y Renfe Alquiler de Material.

D’altra banda, i enmig d’aquesta reorganització de la companyia, s’ha realitzat també un canvi en la direcció general de Mercancías. Així, María del Carmen Rincón relleva al capdavant d’aquesta direcció Abelardo Carrillo, que es quedarà com a assessor del president.

Temes:

Renfe Trens