TRANSPORT

Cabify va augmentar un 53% la seva plantilla a Espanya el 2018

La firma va facturar 144 milions, el 98% més

openpublicdocument

openpublicdocument

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cabify va tancar l’exercici 2018 amb una plantilla de 330 treballadors Espanya, xifra que suposa un increment del 53% (115 empleats més), en comparació amb l’exercici anterior, segons recull la memòria de sostenibilitat de la plataforma de mobilitat.

Segons la companyia, Cabify va generar a més l’any passat 6.300 llocs de treball indirectes, fonamentalment en el segment de conductors de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) a través de les empreses que presten aquest servei a la plataforma.

Quant a la seva plantilla directa, registra una edat mitjana de poc més de 31 anys, el 37% són dones i un 88%, mil·lennistes.

Resultats

En el pla econòmic, la companyia fundada i dirigida per Juan de Antonio va aconseguir gairebé duplicar (+98%) la seva xifra de negoci el 2018, un exercici marcat per la 'guerra' oberta entre aquest tipus d’empreses i el sector del taxi.

Cabify va ingressar així uns 144 milions d’euros l’any passat, després de més que duplicar tant el nombre de viatges (+116%) com el nombre de passatgers transportats (+114%) en comparació amb l’exercici precedent. Segons les seves dades, mig milió d’usuaris utilitzen cada mes les seves opcions de transport.

La firma també atribueix aquest creixement a l’extensió del seu negoci a noves ciutats, de manera que ja és present en una desena de capitals espanyoles, així com a la integració en la seva plataforma del servei de taxi, a la seva oferta d’altres mitjans de transport, com ara motos elèctriques i patinets, i a la introducció del pagament en efectiu per adaptar-se a tota mena d’usuaris.

Cap a la rendibilitat

El resultat brutd’explotació  va ser no obstant negatiu en 1,14 milions d’euros, si bé aquesta dada representa retallar en un 71% la pèrdua comptabilitzada un any abans, cosa que, segons l’empresa, «mostra un clar camí cap a la rendibilitat».

Cabify assegura que va pagar 8 milions d’euros en impostos i cotitzacions socials a Espanya l’any passat, import que gairebé dobla el del 2017 «a causa del fort augment de la plantilla».

La seva tributació directa i indirecta va arribar als 40 milions, segons la memòria de la plataforma, que ratifica que paga «el 100% dels impostos que li correspon a Espanya, sense cap tipus d’enginyeria fiscal».

De la memòria de Cabify, verificada per Aenor, també es desprèn que l’any passat la companyia va invertir 6,3 milions d’euros en R+D+i a Espanya, import equivalent al 4,4% de la seva facturació. Aquest percentatge és, segons la firma, quatre vegades superior a la mitjana d’aquesta inversió a Espanya.

D’aquesta forma, la plataforma de mobilitat acumula una inversió total d’11,3 milions d’euros en R+D+i en els últims tres anys i compta amb patents a Espanya sobre deu desenvolupaments tecnològics.

Notícies relacionades

La companyia emmarca aquest esforç inversor en el seu «compromís d’aportar a l’economia espanyola i a la construcció d’un ecosistema d’emprenedoria en el camp de la tecnologia».

A més d’Espanya, Cabify és present en una dotzena de països i noranta ciutats, fonamentalment de Llatinoamèrica, de manera que dona feina a un total de 1.500 persones.

Temes:

Cabify