Els pilots de Ryanair faran vaga durant cinc dies al setembre

El sindicat ha registrat la convocatòria després de l'infructuós intent de mediació amb la companyia irlandesa de baix cost

zentauroepp49359194 ryanair190807193748

zentauroepp49359194 ryanair190807193748 / RYANAIR

1
Es llegeix en minuts
Efe / Madrid

Els pilots de Ryanair han presentat aquest dimarts la convocatòria oficial de vaga per als dies 19, 20, 22, 27 i 29 de setembre, segons ha confirmat el Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla). 

El sindicat ha registrat la convocatòria de vaga després de l’infructuós intent de mediació amb la companyia irlandesa de baix cost al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (Sima). 

Segons el Sepla, Ryanair “es va mostrar inflexible” al Sima davant de la petició de trobar una sortida al tancament de les bases de Tenerife, Gran Canària, Lanzarote i Girona que, segons les seves previsions, suposaria l’acomiadament de més de 500 empleats de la companyia, entre ells 150 pilots. 

El sindicat recorda en una nota que “no hi ha motius legals que justifiquin” el tancament de les bases i explica que manté la convocatòria de vaga “perquè és l’única eina per intentar salvar l’ús de tots els pilots” de Ryanair en aquestes bases i a Espanya.

La vaga confirmada pels pilots de Ryanair se suma a la que desenvolupen els tripulants de cabina de passatgers (TCP) a Espanya d’aquesta mateixa aerolínia de baix cost.

Els TCP de Ryanair ja han completat dues jornades de vaga, els passats diumenge i dilluns, i el calendari d’aturades inclou també els pròxims dies 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29.

Per tant, les vagues dels pilots i els TCP de Ryanair coincidiran en quatre dies de setembre (divendres 20, diumenge 22, divendres 27 i diumenge 29).

Notícies relacionades

Els tripulants de cabina protesten també pel tancament de les bases a Tenerife Sud, Lanzarote, Gran Canària i Girona previst per al pròxim 8 de gener.

El Sepla reitera en una nota les disculpes als passatgers que puguin veure’s afectats per les vagues, i remarca el seu compromís a “continuar fent el possible per intentar negociar” amb la companyia per buscar una solució. 

Temes:

Ryanair Vagues