Turisme

L'arribada de turistes va caure al juliol a Espanya i Catalunya segueix com a primera destinació de visitants estrangers

Espanya va rebre la visita de 9,9 milions de ciutadans d'altres països, un 1,3% menys que el 2018

El nombre de visitants britànics i francesos es va frenar el primer mes oficial de l'estiu

espana supera los 48 millones de turistas internacionales hasta julio / periodico

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El turisme segueix amb el fre de mà posat. L’arribada de turistes internacionals va caure el mes de juliol per segon any consecutiu al rebre un 1,3% menys turistes que el 2018, fins als 9,9 milions. És el segon mes de juliol en què el turisme cau, després que l’any passat ho fes a un ritme del 4,9%, la pitjor caiguda en vuit anys, i ho fa motivat pel descens de turistes britànics i alemanys.

Dos dels principals països emissors de turistes van frenar les seves arribades el juliol a Espanya. Així, el Regne Unit, el principal país de residència dels viatgers que visiten aquest país, va portar 2,2 milions de turistes (un 21,9% del total), un 2,2% menys que fa un any quan els britànics ja van reduir les seves arribades en un 5,6%, respecte a l’any anterior. També Alemanya, el tercer país emissor de turistes, van reduir les seves arribades en un 3%, fins a sumar 1,2 milions de turistes.

Per la seva banda, França va aportar 1,4 milions (un 2,3% més en taxa anual), mentre altres països com els Estats Units (19,9%), Irlanda (6,7%) i Rússia (5,2%) van créixer. Així mateix, els nòrdics van frenar les seves visites un 12,4%, fins als 670.596 turistes, en línia amb el descens dels últims mesos que suposa una caiguda acumulada del 7,8% en els últims set mesos.

La despesa total realitzada pels turistes internacionals que visiten Espanya al juliol va arribar als 11.980 milions d’euros, amb un augment del 2% respecte al mateix mes del 2018.  La despesa mitjana per turista se situa en 1.212 euros, amb un increment anual del 3,4%. Per la seva banda, la despesa mitjana diària creix un 4,9%, fins als 160 euros.

Notícies relacionades

En l’acumulat dels set primers mesos del 2019, el nombre de turistes que visiten Espanya va augmentar un 1,9% i va vorejar els 48,1 milions. Els principals països emissors des de començament d’any són el Regne Unit (amb prop de 10,5 milions de turistes i un descens de l’1,6% respecte als set primers mesos de 2018), Alemanya (amb gairebé 6,6 milions i un increment del 2,2%) i França (amb més de 6,1 milions de turistes, un 1,2% menys).

Catalunya es manté líder 

En línia amb la resta d’Espanya, Catalunya també veu com el nombre de visitants es redueix. Així, la comunitat es manté com la primera destinació principal dels turistes el juliol, amb el 24% del total, seguida de les illes Balears (23,7%) i Andalusia (12,8%). A Catalunya van arribar prop de 2,4 milions de turistes, un 2,1% menys que el juliol de l’any passat. Els francesos van suposar un 20,6% del total i els britànics, un 10,7%.

Temes:

Turisme