LLEURE ELECTRÒNIC

Sony compra l'estudi Insomniac Games, creadors de 'Marvel's Spider-Man'

El preu de la transacció no ha sigut revelat

spider2

spider2

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Sony mou fitxa en el prominent mercat dels videojocs. La companyia japonesa ha anunciat que comprarà la desenvolupadora de videojocs nord-americana Insomniac Games, creadors de sagues icòniques com Spyro i Ratchet & Clanki artífexs de l’èxit 'Marvel’s Spider-Man' (2018) de PlayStation 4.

La companyia japonesa ha anunciat que ha arribat a un acord per adquirir "en la seva totalitat" el desenvolupador, que es convertirà en el membre número 14 del projecte Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios (SIE WWS) una vegada completa la transacció, ha explicat la companyia en un comunicat publicat aquest dimarts.

Sony no va revelar la data definitiva de tancament de la compra, que està subjecta a "aprovacions regulatòries i altres condicions de tancament", ni va fer públic el valor financer de la transacció "a causa de compromisos contractuals", va assenyalar en el text.

"Insomniac Games és un dels estudis de desenvolupament més aclamats de la indústria i el seu llegat de primer nivell en narrativa i joc no té parangó", ha dit Shawn Layden, president de SIE WWS. L’estudi compta amb al voltant de 180 treballadors.

L’estudi nord-americà, amb seu a Burbank (Califòrnia) i Durham (North Carolina), és el creador de conegudes franquícies de la indústria com Spyro (la trilogia original del qual de PlayStation va ser remasteritzada el 2018 per Activision), Ratchet & Clank i Resistance.

Notícies relacionades

L’estudi també és el responsable de l’aclamat videojoc ‘Marvel’s Spider-Man’ (2018) de PlayStation 4, que ja ha venut més de 13,2 milions de còpies a tot el món i va ser nominat com a millor videojoc de l’any en els The Game Awards 2018, un guardó que finalment es va emportar la quarta entrega de ‘God of War’.

Les dues companyies, que fa més de 20 anys que col·laboren, aprofundeixen en la seva relació amb l’operació, que Insomniac espera que li permeti "oferir experiències noves i fresques" per als aficionats.

Temes:

Videojocs Sony