TELECOMUNICACIONS

MásMóvil entrarà al mercat portuguès

Compra una participació minoritària en l'amo dels operadors Nowo i Oni

zentauroepp42340860 l hospitalet de llobregat 28 02 2018  econom a   mobile  d a180228122220

zentauroepp42340860 l hospitalet de llobregat 28 02 2018 econom a mobile d a180228122220

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El grup MásMóvil adquirirà una participació minoritària com a soci industrial en la companyia propietària dels operadors de telecomunicacions portuguesos Nowo Oni, actualment controlada per KKR, operació que suposaria per a l’operadora espanyola uns 15 milions d’euros, segons han confirmat a Europa Press fonts de mercat.

En concret, MásMóvil ha arribat a un acord amb la companyia inversora Gaea per a l’adquisició de Cabonitel, societat que és propietària del 100% de Nowo i Oni Telecom Infocomunicaçoes i en la qual tindrà aquesta participació minoritària, segons va informar l’operadora a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El grup dirigit per Meinrad Spenger va indicar que aquesta participació "no serà consolidada en els seus estats financers, ja que és considerada una inversió financera".

Així, serà un soci industrial, facilitant la consecució de sinergies com, per exemple, "les derivades de compra d’equips i xarxa, així com de roaming internacional", va assenyalar MásMóvil, que tampoc formarà part de l’equip gestor de Cabonitel. El tancament de l’operació està subjecte a obtenir les pertinents aprovacions regulatòries i antitrust.

L’Autoritat de Competència (AdC) de Portugal va publicar aquest dimarts un document en el qual es notifica l’adquisició de control de Cabonitel i les seves filials Nowo Communicationes i Onitelecom Infocomunicaçoes, actualment controlades per fons de KKR, per part de MásMóvil Ibercom i Gaea Inversión.

Fonts del mercat van assenyalar que MásMóvil prendrà aquesta participació minoritària en aquest companyia, i el control quedarà en mans de Gaea, una societat constituïda específicament per a aquesta operació pel grup inversor Inveready, que ja és present a Espanya en companyies del sector de les telecomunicacions com la mateixa MásMóvil o Voztelecom.

Cabonitel és una empresa portuguesa que té el 100% del capital social de Nowo, que al seu torn manté tot el capital social d’Oni, les dues operadores de telecomunicacions. Aquestes companyies són propietat de Cabolink, una firma regida per la llei de Luxemburg que és propietat majoritària de fons administrats per KKR, que va adquirir aquesta empresa fa menys d’un any a Apax.

L’Autoritat de Competència portuguesa, que va rebre aquesta notificació el 9 d’agost passat, ha obert un termini de deu dies des de la publicació d’aquest document perquè es remeti qualsevol observació sobre l’operació, després del qual haurà de decidir si l’autoritza o no.

Primera operació fora d’Espanya

En cas que rebi el vistiplau de les autoritats lusitanes, aquesta operació suposarà la primera participació que la companyia té fora del mercat de telecomunicacions espanyol, on el grup és el propietari de marques com MásMóvil, Yoigo o Pepephone, entre altres.

Notícies relacionades

Nowo és el quart operador de telecomunicacions a Portugal, amb més de 180.000 abonats en el segment Residencial (B2C), amb una xarxa que cobreix prop del 18% de les llars portugueses i amb un 4% de quota al mercat de banda ampla fixa.

Oni, per la seva banda, és un proveïdor de solucions de telecomunicacions en el segment Corporatiu (B2B) amb prop de 1.200 abonats a Portugal i una xarxa de més de 82.000 quilòmetres de fibra òptica.